Κοινή εκστρατεία ενημέρωσης σε Κύπρο και Ελλάδα για το 112

112

Μια σειρά από ενημερωτικές δράσεις για το κοινό και ιδιαίτερα τα παιδιά, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, που έχει καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η 11η Φεβρουαρίου, έχουν προγραμματίσει, ο οργανισμός REACTION μαζί με την Εθελοντική Ομάδα ΚΟΥΡΟΣ Μεγάρων- Αττικής, την Εθελοντική Ομάδα Ασπρόπυργου ΘΡΙΑ και την Επιτροπή Εθελοντών Σχολικών Τροχονόμων Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, της REACTION Youth for the Prevention, ο Πρόεδρος του REACTION Μάριος Σταύρου, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα οι γονείς, αλλά και γενικότερα οι ενήλικες να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά στη χρήση του 112.

«Πολλοί από εμάς λέμε ότι αποκλείεται να συμβεί στο παιδί μου και παραμελούμε να ενημερώσουμε τα παιδιά μας. Τι θα γίνει όμως εάν μια μέρα το παιδί χαθεί ή απλά βρεθεί μπροστά σε μια έκτακτη ανάγκη; Εάν δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει πιθανόν να βρεθεί σε δύσκολη θέση και σίγουρα κανένας δεν το θέλει αυτό. Παράλληλα, πρέπει να τονιστεί στα παιδιά η ευρύτητα του 112 και ότι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όπου χρειαστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Στην Κύπρο σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο στην ερώτηση «Πείτε μας ένα αριθμό που θα καλούσατε σε έκτακτη ανάγκη», το 37% των ερωτηθέντων απάντησε το 112, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό δεν γνώριζε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης είτε τον ευρωπαϊκό είτε τους τοπικούς αριθμούς στην Κύπρο.

Όπως είπε, αυτό και μόνο το στατιστικό πρέπει να μας θορυβήσει μιας και κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη η ενημέρωση του κοινού για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα.

Ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας ΚΟΥΡΟΣ Μελέτης Ρήγας ανέφερε ότι πάρθηκε αυτή η απόφαση για ενημέρωση του πληθυσμού για το 112 μιας και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην ασφάλεια του κοινού και ειδικότερα των παιδιών.

«Η ασφάλεια του κοινού αποτελεί για εμάς ως Εθελοντική Ομάδα αλλά πάνω από όλα ως Συμμαχία την πρώτη προτεραιότητα. Πρώτιστα το ενημερωτικό φυλλάδιο της εκστρατείας θα διανεμηθεί σε σχολεία της Δυτικής Αττικής καθώς και της Σαλαμίνας για ενημέρωση των μαθητών και στη συνέχεια θα διανεμηθεί στο ευρύτερο κοινό, κατέληξε.