Παγκόσμια Μέρα Φυσιοθεραπείας, στις 8 Σεπτεμβρίου

ΑΣΚΗΣΗ

Με φετινό μήνυμα “ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΕΣ», 350.000 φυσιοθεραπευτές από 112 κράτη μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσιοθεραπείας, γιορτάζουν, όπως κάθε χρόνο, την Παγκόσμια Μέρα Φυσιοθεραπείας, στις 8 Σεπτεμβρίου.

Το μήνυμα αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών, “θέλει να μεταφέρει στον κόσμο τον ιδιαίτερο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι φυσιοθεραπευτές στην ανάπτυξη και διατήρηση της υγείας, της κινητικότητας και της ανεξαρτησίας του ατόμου σε όλη τη διάρκεια της ζωής του βοηθώντας τον έτσι να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του”.

Η Πρόεδρος της Π.Σ.Φ (W.C.P.T.) Emma Stokes τονίζει στο μήνυμά της, μεταξύ άλλων, το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι φυσιοθεραπευτές στο να βοηθούν τους ανθρώπους να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους.

Καλεί όλους τους φυσιοθεραπευτές να μεταφέρουν το μήνυμα αυτό σε όλους τους φορείς χάραξης της πολιτικής για να αντιληφθούν ότι αξίζει η επένδυση στους φυσιοθεραπευτές , γιατί η προσφορά τους στην ατομική ζωή του ανθρώπου είναι σημαντική.