Ο Έρικ Κλάπτον γιόρτασε τα 70ά του γενέθλια ροκάροντας

Έρικ Κλάπτον, 70χρονα
Μπορεί να συμπλήρωσε τα 70 του χρόνια στις 30 Μαρτίου, αλλά ο Έρικ Κλάπτον αποφάσισε να γιορτάσει τα γενέθλιά του ένα μήνα μετά στο Madison Square Garden την Πρωτομαγιά.
Τα μαγικά δάχτυλα του μεγάλου μουσικού χάρισαν για άλλη μία φορά απίστευτες στιγμές στο κοινό του που κατέκλυσε το γήπεδο και προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού.
Όσο όμως και αν οι θαυμαστές του τον λατρεύουν, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις πολλές γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του.
Από τα νιάτα του, όταν ο Έρικ Κλάπτον ήταν εθισμένος στην ηρωίνη, είχε συνδεθεί με την κόρη του Βρετανού πρέσβη στην Ουάσιγκτον, το μοντέλο Άλις Όρμσπι- Γκορ. Όταν την χώρισε, αυτή πήρε την κάτω βόλτα και τελικά βρέθηκε νεκρή στα 42 της, το 1995, με μια σύριγγα στο χέρι.
Η πιο πολύκροτη σχέση του ήταν αυτή με την γυναίκα του κολλητού του, του μέλους των Μπιτλς, Τζορτζ Χάρισον. Ερωτεύτηκε τρελά την Πάτι Μπολ, την κυνήγησε επί πέντε χρόνια και όταν εκείνη ανταποκρίθηκε, την απάτησε με τη φίλη της, Τζένι Μακ Λιν.
Η Πάτι τους ανακάλυψε, εκείνος της ζήτησε σε γάμο και στο μήνα του μέλιτος την εγκατέλειψε για να γυρίσει και πάλι στην Μακ Λιν. Απέκτησε δύο εξώγαμα παιδιά, ενώ χώρισε από την Πάτι Μπολ την ημέρα που έκλεινε τα 43 της, πετώντας τα πράγματά της έξω από το σπίτι.
Στη συνέχεια ο Κλάπτον το έριξε στα διάσημα μοντέλα και ηθοποιούς, με τη Ναόμι Κάμπελ, τη Σάρον Στόουν και την Σέριλ Κρόου να περνούν από το κρεβάτι του.
Ο Έρικ Κλάπτον έχει κερδίσει 18 βραβεία Grammy και έχει χριστεί Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.