Να τους τρομάξουμε!

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΛΑΜΠΙΔΟΥ

Μια σοβαρή καταγγελία έκανε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου: Άγνωστοι απείλησαν αυτήν και τα παιδιά της τρεις φορές, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευθεί.

Η Αστυνομία λαμβάνει ήδη μέτρα για προστασία της ιδίας και της οικογένειας της.

Οι ανεγκέφαλοι που απειλούν θα πρέπει να αντιληφθούν πως ούτε για αστείο δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους που αναστατώνουν την οικογενειακή γαλήνη και την ηρεμία οποιουδήποτε. Ειδικά αυτών που ο λαός τους εμπιστεύτηκε να μιλούν εκ μέρους του.

Και εμείς όμως δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Και εννοώ τους δημοσιογράφους αλλά και τους πολίτες. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε ώστε η Ειρήνη Χαρλαμπίδου και η οικογένειά της να νιώσουν πως βρίσκονται σε μια κοινωνία με ανθρώπους, πως δεν έχουν τίποτα να φοβούνται από κανέναν.

Αλλά και οι εκβιαστές πρέπει να νιώσουν πως περιβάλλονται από ανθρώπους. Πως δεν μπορούν να απειλούν και να χρησιμοποιούν τον τρόμο για να κλείσουν το στόμα όσων ξεσκεπάζουν τα άνομα έργα ή συμφέροντά τους. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο, αν νιώθουμε ακόμα άνθρωποι, να τους τρομάξουμε. Να μην τους επιτρέψουμε να ξανατρομάξουν κανένα επειδή τόλμησε να μιλήσει. Κάποιος τρόπος θα υπάρχει, εάν πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να διατηρήσουμε ότι πολυτιμότερο έχουμε ως κοινωνία.

 

Κωστής Διογένους

kostis1000@gmail.com