Πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης wifi

ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΔΩΡΕΑΝ WIFI,

Στα σκαριά βρίσκεται πρόγραμμα δωρεών πρόσβασης wifi σε συγκεκριμένες νησίδες αστικών, τουριστικών ακόμη και άλλων περιοχών, όπως ανέφεραν ο Πρόεδρος και Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου.

 

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου η Επιτροπή Εμπορίου κατόρθωσε μετά από επανειλημμένες συνεδριάσεις, αυτό που εθεωρείτο ως άπιαστο όραμα να επιτευχθεί, δηλαδή η δυνατότητα να τεθεί η θεμέλιος λίθος για τη δημιουργία ελευθέρων ζωνών διαδικτύου σε ολόκληρη την Κύπρο, τόσο σε κοινότητες, όσο και σε πόλεις και δήμους».

 

«Με αυτό τον τρόπο η Κύπρος μπορεί να καταστεί και πρωτοπόρος δίνοντας την ευχέρεια και τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης, όπου κι αν βρίσκεται κάποιος στην Κύπρο, είτε τουρίστας, είτε ντόπιος σε συγκεκριμένα σημεία που θα καθοριστούν», πρόσθεσε.

 

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι αυτό θα γίνει κατορθωτό με τη συμφωνία παρόχων, Υπουργείου Εμπορίου και Πρωταθλητή Ψηφιακής Τεχνολογίας.

 

Αποδείχτηκε ότι όσο απραγματοποίητο και ανέφικτο και αν φαντάζει στην αρχή ένα εγχείρημα «μπορεί να επιτευχθεί με σωστή, μεθοδική και προγραμματισμένη δουλειά», σημείωσε.

 

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι αναμένεται σε 15 μέρες, να γίνει η τελική σύσκεψη για να μπορέσουν να διευθετηθούν όποιες λεπτομέρειες υπάρχουν για να υπάρξει δυνατότητα άμεσης πιλοτικής εφαρμογής αυτού του προγράμματος.

 

«Ως ΑΚΕΛ σημειώνουμε σαν θετική εξέλιξη το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ παρόχων και αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους αναφορικά με τη  δημιουργία νησίδων στις αστικές περιοχές αλλά και το γεγονός ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία για τη δημιουργία νησίδων στις κοινότητες», ανέφερε σε δηλώσεις του για το θέμα ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει τα εμπλεκόμενα μέρη τις επόμενες 15 μέρες να βρουν συναινετικές λύσεις στα προβλήματα, αλλά και την κοινή συνισταμένη στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για να προχωρήσουμε».

 

 

Τονίζουμε, είπε, «ότι το εγχείρημα αυτό που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Εμπορίου μπορεί να πετύχει για το καλό των Κύπριων πολιτών, τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος χωρίς όμως να επηρεάζονται αρνητικά οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου».  .

 

 

Μιλώντας για το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης στο ασύρματο διαδίκτυο (wifi) σε συγκεκριμένες νησίδες ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης διευκρίνισε «στόχος είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε χώρους όπου συχνάζουν είτε τουρίστες, είτε Κύπριοι, σε μεγάλη πυκνότητα, να έχουν για συγκεκριμένο χρόνο, με συγκεκριμένη ταχύτητα και υπό κάποιες προϋποθέσεις τη δυνατότητα να συνδεθούν δωρεάν με το wifi».

 

«Ήταν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αλλά με ικανοποίηση είμαστε πολύ κοντά στην εφαρμογή του», ανέφερε. Πρόσθεσε ακόμη ότι εντός 15 ημερών έχουν αναλάβει υποχρέωση οι εμπλεκόμενοι να συμφωνήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

 

Ο κ. Βότσης επεσήμανε ότι αυτή την δωρεάν υπηρεσία «μπορούμε και θέλουμε να το συνδυάσουμε με προβολή του σαν τουριστικό πλεονέκτημα της Κύπρου, ότι ένας τουρίστας θα μπορεί να χρησιμοποιεί δωρεάν  wifi στις τουριστικές περιοχές της Κύπρου».  Εξέφρασε την πρόθεση να υπάρξει εισήγηση προς τον ΚΟΤ να χρησιμοποιηθεί ως μια καλή διαφήμιση για την Κύπρο.

 

Κληθείς να πει πότε θα εφαρμοστεί πρακτικά είπε ότι πρέπει να εξευρεθεί και τρόπος να καλυφθεί το κόστος αυτής της παροχής, προσθέτοντας ότι έχει τεθεί εισήγηση να καλύπτεται μέσω διαφημίσεων για να μην καταβάλλουν το κόστος οι δήμοι ή οι κοινότητες.

 

Θεωρούμε ότι με μια καλή πρόγνωση θεωρούμε ότι στους επόμενους 2-3 μήνες αν όλα πάνε καλά θα είμαστε έτοιμοι να την εφαρμόσουμε με όσα θετικά πλεονεκτήματα θα υπάρξουν και για τον τουρισμό αλλά και για τους Κύπριους πολίτες.