Υπ. Υγείας: Στόχος η παροχή υψηλού επιπέδου περίθαλψης

 ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί πάντα να ανταποκριθεί στις αλλαγές και τις εκάστοτε ανάγκες του πληθυσμού, στοχεύοντας στην παροχή υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σε όλους τους πολίτες αλλά και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης.

Σε χαιρετισμό του στο 4ο Παγκύπριο Συνέδριο Φυσιοθεραπείας, ο κ. Πετρίδης διαβεβαίωσε ότι «η προσπάθεια είναι να προσφέρεται όλο το φάσμα των υπηρεσιών που περιλαμβάνει η πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση στον πληθυσμό».

Απευθυνόμενος στου συνέδρους ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι γνωρίζει «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες υγείας σήμερα, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης και ανεργίας». Γι’ αυτό, είπε, «και σας συγχαίρω για το γεγονός ότι προσπαθείτε να τα ξεπεράσετε, χωρίς να σας κάμπτουν οι δυσκολίες, επενδύοντας στη γνώση».

Συνέχισε παραθέτοντας του παράγοντες που αποτελούν τις σημερινές προκλήσεις των πολιτικών υγείας  που σύμφωνα με τον ίδιο είναι η παράταση του μέσου όρου ζωής με αποτέλεσμα την αύξηση του πληθυσμού τρίτης ηλικίας,  η αύξηση του αριθμού των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και η παράταση της ζωής σε ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες λόγω των εξελίξεων στην ιατρική και την τεχνολογία και η αύξηση της παχυσαρκίας και καταστάσεων όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτης, καρκίνος και άλλων ασθενειών του «πολιτισμού».

Το Υπουργείο Υγείας, διαβεβαίωσε, «προσπαθεί πάντα να ανταποκριθεί στις αλλαγές και τις εκάστοτε ανάγκες του πληθυσμού, στοχεύοντας στην παροχή υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σε όλους τους πολίτες αλλά και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους».

«Σε όλους αυτούς τους τομείς η φυσιοθεραπεία κατέχει ένα απαραίτητο και σημαντικό μέρος αφού η πρόληψη και αποκατάσταση περιλαμβάνονται στις βασικές υπηρεσίες που προσφέρει», είπε.

Οι φυσικές προσεγγίσεις της φυσιοθεραπείας, ανέφερε, «αποτελούν σημαντικό αντιστάθμισμα στην φροντίδα υγείας η οποία συχνά είναι επεμβατική και βασισμένη σε φάρμακα».