Εντατικές διεργασίες για διορισμούς ΔΣ των Ημικρατικών | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » ΚΥΠΡΟΣ » 

Εντατικές διεργασίες για διορισμούς ΔΣ των Ημικρατικών

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Εντατικές διεργασίες αρχίζουν από σήμερα, για τους διορισμούς των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα δεχθεί στις 3:00 το απόγευμα τους Αρχηγούς των Κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και θα ανταλλάξει μαζί τους απόψεις για τα κριτήρια που πρέπει να τεθούν για τα άτομα που θα στελεχώσουν τα συμβούλια των Ημικρατικών.

Οι διορισμοί αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα. Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι η πρόθεση του Προεδρικού είναι να υπάρξει αντιπροσώπευση από το ευρύτερο φάσμα των πολιτικών δυνάμεων. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει σήμερα το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ και αύριο την γραμματεία του ΔΗΚΟ.

Ο ΔΗΣΥ, δεν θα δώσει ονόματα ούτε γραπτώς, ούτε προφορικώς για διορισμούς στο ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε στο πρωινό δρομολόγιο ότι κριτήριο για τους διορισμούς, δεν πρέπει να είναι η κομματική προέλευση. Το ζητούμενο, είπε, είναι να διοριστούν ικανά, δραστήρια και αδέκαστα στελέχη. Διευκρίνησε ωστόσο, ότι δεν αποκλείεται κάποια από τα πρόσωπα αυτά, να έχουν και πολιτικό υπόβαθρο.

Το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Χρήστος Χριστοφίδης, δήλωσε ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών, πρέπει να απεικονίζουν την κοινωνία και να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είπε επίσης ότι πρέπει να υπάρχει πλουραλισμός και πρόσθεσε ότι η παρουσία τομών από το χώρο της αντιπολίτευσης, μόνο βοήθεια μπορεί να προσφέρει. Κοινωνική απαίτηση, είπε, είναι να μην υπάρχει η μονολιθικότητα και κομματοκρατία.

Στην αυριανή συνεδρία της γραμματείας του ΔΗΚΟ, θα αποφασιστεί κατά πόσον το Κόμμα θα υποβάλει κατάλογο με υποψηφίους για διορισμό και  ποιοι θα είναι. Η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, δήλωσε ότι γνώμονας των κομμάτων που θα υποβάλουν καταλόγους ονομάτων, δεν πρέπει να είναι η κομματική ιδιότητα, αλλά τα προσόντα, η ικανότητα, η προθυμία και η πείρα των υποψηφίων.

comments

Tags:
loading...