Οικοσελίδα » Η ΖΩΗ ΜΑΣ » 

Θέλεις φρέσκα λουλούδια στο βάζο για καιρό;

Λουλούδια, βάζο

Θέλεις όμορφα λουλούδια στο βάζο σου;  Δες πώς θα τα κρατήσεις φρέσκα για καιρό:

Ασπιρίνη η θαυματουργή: Μπορεί να συνηθίζεις να τη βγάζεις από το συρτάρι κάθε φορά που έχεις πονοκέφαλο ή πυρετό, αλλά αυτή τη φορά θα τη χρησιμοποιήσεις και για έναν ακόμη λόγο. Αφού τη σπάσεις στο γουδί (μπορείς να το κάνεις και πιέζοντάς την με ένα κουτάλι), ρίξε τη σκόνη μέσα στο βάζο. Τα λουλούδια σου θα μείνουν μερικές ημέρες ακόμη… μυρωδάτα.

Δείξτους  φροντίδα: Μπορεί αρχικά να ενθουσιάστηκες, αλλά οι μέρες πέρασαν και δεν τους έχεις αλλάξει ούτε το νερό. Όπως και εσύ, έτσι και τα άνθη σου θέλουν αναζωογόνηση και… ενυδάτωση. Άλλαξέ τους το νερό, κατά προτίμηση ρίξε μέσα στο βάζο παγωμένο νερό και κόψε τα κοτσάνια τους διαγώνια. Με αυτό τον τρόπο θα απορροφήσουν μεγαλύτερη ποσότητα νερού και έτσι θα στολίζουν το σπίτι σου περισσότερες ημέρες.

Ξύδι με ζάχαρη: Το μαγικό αναζωογονητικό μείγμα των λουλουδιών σου κρύβεται στην … κουζίνα. Πριν τα τοποθετήσεις μέσα στο βάζο, ρίξε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μερικές σταγόνες ξυδιού. Ανακάτεψέ τα καλά και ύστερα μπορείς να τα θαυμάζεις άφοβα.

 

Πηγή: queen.gr

comments

loading...