Ελεύθερη είσοδος σε δύο παραγωγές του ΘΟΚ | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Ατζέντα » 

Ελεύθερη είσοδος σε δύο παραγωγές του ΘΟΚ

Για το Σάββατο 29 Μαρτίου

1601036_609357589133574_1971001339_n

«ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» του Ερίκκου Ίψεν
Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή, 8.30 μ.μ.

Σε μια μικρή πόλη, με φυσικό πλούτο που υπόσχεται μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, ένας γιατρός μετατρέπεται από σωτήρας σε εχθρό του λαού όταν οι επιστημονικές του ανακαλύψεις απειλούν να ακυρώσουν τα σχέδια των συμπολιτών του για εύκολο χρήμα.  Όταν αρχίσουν να διακυβεύονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στρέφονται εναντίον του, συμπαρασύροντας και την κοινή γνώμη. Ένα κλασικό έργο του Ίψεν για έναν επαναστάτη που επιζητεί την αλήθεια σε ένα κόσμο όπου το χρήμα κινεί τα πάντα, για έναν άνθρωπο μόνο απέναντι στους πολλούς, να μάχεται για το κοινό καλό.

«ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ»
Κυπριακή Ποίηση του 20ου και 21ου αιώνα
Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή, 8.30 μ.μ.

Τι είναι η ποίηση; Ερώτημα με πολλές και διαφορετικές απαντήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σχετίζεται με όλες τις μορφές έρωτα, πόνου και τρέλας. Ίσως η ποίηση να είναι η υπέρτατη προσπάθεια να καταδυθείς ή να απογειωθείς στο άγνωστο. Να το αγγίξεις με δέος αλλά χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, ξέροντας ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ψέμα που περικλείει πάντα μέσα του την αλήθεια.

Μια χοροθεατρική παράσταση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου βασισμένη σε ποιήματα Κυπρίων ποιητών του 20ου και 21ου αιώνα.

comments

Tags:
loading...