Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Σωσίας του Κασόγκι βγήκε από το προξενείο φορώντας τα ρούχα του

Ένας από τους 15 ανθρώπους που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη ήταν ένας σωσίας του που στη συνέχεια έφυγε από το προξενείο φορώντας τα ρούχα του Κασόγκι, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο που επικαλείται το CNN.

Υλικό από κάμερες ασφαλείας που υποστηρίζει πως έχει στα χέρια του το CNN από τις τουρκικές αρχές φέρεται να δείχνει έναν σωσία του Κασόγκι, ονόματι Μουσταφά Αλ Μαντάνι, να βγαίνει από το σαουδαραβικό προξενείο από την πίσω πόρτα, φορώντας τα ίδια ρούχα που φορούσε ο Κασόγκι τη μέρα της δολοφονίας του, στις 2 Οκτωβρίου. Μάλιστα, ο Αλ Μαντάνι φορά και ψεύτικο μούσι και γυαλιά για να του μοιάζει ακόμα περισσότερο.

Τέσσερις ώρες πριν τη δολοφονία, ο Αλ Μαντάνι φαίνεται να μπαίνει στο προξενείο χωρίς μούσι, φορώντας πουκάμισο με μπλε και λευκά καρό και σκούρο μπλε παντελόνι, όμως μετά το περιστατικό φαίνεται να έχει φορέσει τα ρούχα του Κασόγκι, με εξαίρεση τα παπούτσια, που δεν είναι ίδια με αυτά του δημοσιογράφου. Στη συνέχεια ο Αλ Μαντάνι εμφανίζεται στο περίφημο Μπλε Τζαμί της Κωνσταντινούπολης, όπου μπόρεσε να χαθεί μέσα στο πλήθος προτού αλλάξει και πάλι ρούχα και βάλει αυτά που φορούσε στην αρχή.

Μάλιστα, επιπλέον υλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να δείχνει συνεργάτες του Αλ Μαντάνι να πετούν σε μία χωματερή σε άλλο σημείο της πόλης τα ρούχα του Κασόγκι.

Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν ότι ο Αλ Μαντάνι χρησιμοποιήθηκε ως «αντιπερισπασμός» για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες για την υπόθεση.

Παράλληλα, ένα βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα καταγράφει τις τελευταίες στιγμές πριν την εξαφάνιση του Κασόγκι, καταγράφοντας τον ίδιο και την αρραβωνιαστικιά του την ώρα που έμπαιναν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

comments

Tags:
loading...