Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Ανησυχίες ΓΓ ΑΚΕΛ για τη θέση του Προέδρου Αναστασιάδη για αποκεντρωμένη ομοσπονδία


Την ανησυχία του ότι η προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να θέσει θέμα που ξεφεύγει από το πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ, έχει δώσει το δικαίωμα στην Τουρκία να θέτει άλλους προβληματισμούς, που οδηγούν προς άλλες επικίνδυνες κατευθύνσεις, διατύπωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει και της αυριανής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Κυπριανού είπε πως «εμείς έχουμε τοποθετηθεί στην πρώτη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου τόσο αναφορικά με την ενημέρωση, που έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τη σκέψη τον προβληματισμό που κατέθεσε για το θέμα της αποκεντρωμένης, όπως τη χαρακτήρισε (ο ΠτΔ), ομοσπονδίας».

Συνέστησε υπομονή μέχρι την ολοκλήρωση της αυριανής συνεδρίας μετά την οποία «θα είμαστε σε θέση με την ολοκλήρωση της συζήτησης να πούμε πολύ περισσότερα πράγματα», όπως ανέφερε.

«Εμείς ανησυχούμε, δεν σας το κρύβω, είναι προφανές ότι η προσπάθεια του κ. Αναστασιάδη να θέσει προς συζήτηση ένα θέμα που ξεφεύγει από το πλαίσιο Γκουτέρες έχει δώσει το δικαίωμα στην Τουρκία να θέτει κάποιους άλλους προβληματισμούς που οδηγούν προς άλλες κατευθύνσεις επικίνδυνες. Θα μείνω σε αυτό το σημείο και αύριο θα πω πολύ περισσότερα», κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

comments

Tags:
loading...