Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

48ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη αποφάσισαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Αύριο οι μαθητές θα πάνε κανονικά στα σχολεία, όπως συνάγεται από την κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ. Και οι 3 εκπαιδευτικές οργανώσεις, αποφάσισαν 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Η πολύωρη συνεδρία, που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, ολοκληρώθηκε, εξετάζοντας μεταξύ άλλων ως μέτρα αντίδρασης και τα απεργιακά, μετά και τη χθεσινή απόρριψη από τη Διυπουργική Επιτροπή της θέσης των οργανώσεων για έξοδο από την κρίση στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ακολούθως, συνεδρίασαν ξεχωριστά τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων, για επικύρωση των αποφάσεων της κοινής συνεδρίας.

Όπως τόνισε νωρίτερα συντεχνιακή πηγή στο κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συμπορεύονται μαζί και τα επόμενα βήματα τους θα είναι από κοινού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μια εισήγηση που αναμένεται να κατατεθεί κατά τη συνεδρία είναι όπως καθοριστούν τα οποιαδήποτε απεργιακά μέτρα από την ερχόμενη εβδομάδα, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους γονείς να διευθετήσουν το πού θα αφήσουν τα παιδιά τους.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις «έχουν κρυμμένο «άσο» στο μανίκι τους», και από τις εισηγήσεις που αναμένεται να τεθούν ενώπιον των μελών των ΚΔΣ των οργανώσεων κάποια θα αφορά και τις εγκαταστάσεις στις σχολικές μονάδες, αλλά και τα κλιμακωτά μέτρα.

Την ίδια ώρα, με παρέμβαση του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ξεκαθαρίζει ότι “δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς”.

Πηγή: ant1iwo.com

Δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς συνδικαλιστών για την παιδεία, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

comments

Tags:
loading...