Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Ο Αναστασιάδης έδωσε προεδρική χάρη σε παιδεραστή

'Το θύμα άκουσε τους εορτασμούς επιστροφής του θύτη της στη γειτονιά'

 

 

Πατήστε εδώ και εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του ikypros. Θα έχετε κάθε πρωί στο email σας τις πιο σημαντικές ειδήσεις, τη συνταγή και τη συμβουλή της ημέρας, εορτολόγιο, το Σαν Σήμερα και πολλά άλλα!

Με προεδρική χάρη του Προέδρου Αναστασιάδη αποφυλακίστηκε παιδεραστής που καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για τα αδικήματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης και της άσεμνης επίθεσης. Η φυλάκιση είχε επιβληθεί στις 25/11/2016 και λόγω της προεδρικής χάρης ο παιδεραστής αποφυλακίστηκε σχεδόν έξι μήνες νωρίτερα. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η Αναστασία Παπαδοπούλου η οποία με ανάρτησή της στο Facebook στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το θύμα άκουσε τους εορτασμούς επιστροφής του θύτη της στη γειτονιά και τώρα τρέμει την ώρα που θα κυκλοφορήσει και θα τον δει μπροστά της». Ανέφερε ακόμα ότι με τον τρόπο που δόθηκε η προεδρική χάρη, με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα, παρακάμφθηκε η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος να τίθενται υπό εποπτεία οι καταδικασθέντες για παιδεραστία. Η Αναστασία Παπαδοπούλου ανέφερε ακόμα ότι «το θύμα βρισκόταν για τέσσερα χρόνια, στην παιδική της ηλικία, υπό τον αρρωστημένο ψυχολογικό έλεγχο του θύτη και της (κατά το Δικαστήριο) ενεργής συνεργού στο αδίκημα, τη σύζυγο του και κανένας δεν την προστάτεψε ούτε τότε. Η ίδια με βοήθεια άλλων μίλησε, έφτασε στο Δικαστήριο. Πέρασε άλλα τόσα στη δίκη επειδή της είπαμε σπάσε τη σιωπή σου και θα είμαστε εκεί ως κράτος και ως κοινωνία.
Η σύζυγος η οποία είχε ενεργή εμπλοκή στην κακοποίηση, ουδέποτε κατηγορήθηκε από τη νομική υπηρεσία. Εργοδοτείται ακόμη και σήμερα σε σχολείο. Η αντίδραση κάποιων δεν ήταν αρκετή και πάλι για να επιβάλει τα αυτονόητα».

Σημειώνεται πως η σύζυγος του παιδεραστή που έλαβε προεδρική χάρη εξακολουθεί να εργάζεται σε σχολείο ως καθαρίστρια, υπάλληλος σχολικής εφορείας στην επαρχία Λάρνακας. Δεν έχει διωχθεί ποινικά και παραμένει στη θέση της λόγω των κενών στη νομοθεσία.

Όπως αποκαλύπτει ο Φιλελεύθερος και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Χατζηβασίλης, τα γεγονότα της υπόθεσης έλαβαν χώρα σε κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας και, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, εκτυλίχθηκαν ως ακολούθως: Η σεξουαλική αποπλάνηση του θύματος άρχισε από την ηλικία των 12 χρονών. Ειδικότερα, όμως, από την 1/5/2012 έως και τις 31/12/2012, στην ηλικία των 16 χρονών, υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο παιδεραστής κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν 60 ετών και διέμενε μαζί με τη σύζυγό του κοντά στην οικία της μικρής. Η προσπάθεια του παιδεραστή να πλησιάσει την ανήλικη ξεκίνησε περί το 2009, όταν ήταν 12 ετών.

Ο παιδεραστής κατέβαλλε προσπάθειες για να την προσεγγίσει χρησιμοποιώντας τη σύζυγό του. Ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του, με τη χρήση διαφόρων προφάσεων, προσπάθησαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της μικρής και, μεταξύ άλλων, της έδιναν δώρα εκμεταλλευόμενοι την παιδική αθωότητα που χαρακτηρίζει την ηλικία των 12 ετών και την άγνοια κινδύνου. Η σύζυγος του παιδεραστή έπεισε την ανήλικη να πηγαίνει στο σπίτι της για να διαπιστώσει εάν αυτός της ήταν πιστός, αλλά και, όπως της ανέφερε, για να τον διεγείρει σεξουαλικά.

Περαιτέρω, η σύζυγος προσπαθούσε να πείσει την ανήλικη ότι ο παιδεραστής σύζυγός της την ποθούσε ερωτικά και της ζητούσε να του τηλεφωνεί και να του μιλά με γλυκόλογα, για να δει την αντίδρασή του, καθώς και διάφορα άλλα. Όποτε η ανήλικη προσπαθούσε να αποφύγει να πράξει όσα της ζητούσε η σύζυγος του παιδεραστή, η τελευταία την εκφόβιζε ότι θα έλεγε στα τέκνα της και, κυρίως, στους γονείς της ότι ο παιδεραστής σύζυγός της την ποθούσε ερωτικά και/ή τα μυστικά που είχαν δημιουργηθεί.

Όπως σημειώνεται στη δικαστική απόφαση, οι προαναφερόμενες ενέργειες του παιδεραστή συνεχίστηκαν για αρκετά χρόνια. Αποτέλεσμα του ψυχολογικού εξαναγκασμού και όλων των ανωτέρω, ο παιδεραστής επιτέθηκε άσεμνα και κατάφερε να εξαναγκάσει την ανήλικη να έρθει σε παράνομη συνουσία μαζί του. Τελικά, η ανήλικη κατήγγειλε τα όσα συνέβαιναν στην Αστυνομία το 2013. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η ποινική δίωξη του παιδεραστή και, εν συνεχεία, η καταδίκη του σε τρία χρόνια φυλάκισης από τις 25/11/2016.

 

Η ανάρτηση της Αναστασίας Παπαδοπούλου

Χθες ενημερώθηκα για μια πολύ πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασθέντα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών με Προεδρική χάρη με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα. Πέραν της κατ´εμένα λανθασμένης απόφασης, (τουλάχιστον όσον αφορά τα μηνύματα που το ίδιο το Κράτος θέλει να στείλει) για παραχώρηση Προεδρικής χάρης σε καταδικασθέντα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, με αυτό τον τρόπο παρακάμφθηκε η διαδικασία με την οποία τίθενται υπό εποπτεία οι καταδικασθέντες για παιδεραστία.
Η νομοθεσία προσφέρει ή μάλλον στην ουσία της απαιτεί, οι αποφυλακισθέντες να τίθενται υπό εποπτεία ώστε να μην ξανα-αδικοπραγήσουν. Ώστε να μην μπορούν να ξανα-προσεγγίσουν το θύμα τους και για να μην μπορούν να καταστήσουν άλλα παιδιά νέα θύματα.
Σε αυτή την περίπτωση παρακάμφθηκε η διαδικασία. Το Δικαστήριο δεν επέβαλε την εποπτεία στην ποινή, η Αρχή Εποπτείας ουδέποτε ενημερώθηκε για την πρόωρη αποφυλάκιση. Κανένα περιοριστικό ή προστατευτικό μέτρο δεν έχει επιβληθεί.

Το αποτέλεσμα; Το θύμα (ενήλικη σήμερα) άκουσε τους εορτασμούς επιστροφής του θύτη της στη γειτονιά. Και τώρα τρέμει την ώρα που θα κυκλοφορήσει και θα τον δει μπροστά της. Κανένας δεν την ενημέρωσε. Κανένας δεν την προστάτεψε για ακόμη μια φορά.
Για 4 χρόνια στην παιδική της ηλικία βρισκόταν υπό τον αρρωστημένο ψυχολογικό έλεγχο του θύτη και της (κατά το ίδιο το Δικαστήριο) ενεργής συνεργού στο αδίκημα, τη σύζυγο του και κανένας δεν την προστάτεψε ούτε τότε.
Η ίδια με βοήθεια άλλων μίλησε, έφτασε στο Δικαστήριο. Πέρασε άλλα τόσα στη δίκη επειδή της είπαμε σπάσε τη σιωπή σου και θα είμαστε εκεί ως κράτος και ως κοινωνία.
Η σύζυγος η οποία είχε ενεργή εμπλοκή στην κακοποίηση, ουδέποτε κατηγορήθηκε από τη νομική υπηρεσία. Εργοδοτείται ακόμη και σήμερα σε σχολείο. Η αντίδραση κάποιων δεν ήταν αρκετή και πάλι για να επιβάλει τα αυτονόητα.

Σήμερα δεν νιώθω το κοινό μέτωπο, τον κοινό στόχο, την κοινή μάχη. Νιώθω πολλά άλλα τα οποία θα συγκρατηθώ να μην εκφράσω εδώ.

Αλλά ότι και να νιώθουμε εμείς ας σκεφτούμε λίγο πως ένιωσε αυτή που άκουσε τη γιορτή επιστροφής. Και πως νιώθει κάθε στιγμή που στέκεται στην πόρτα και σκέφτεται αν θα τολμήσει να βγει έξω.

Και μακάρι να μην υπάρξουν άλλα θύματα εκεί. Αναρωτιέμαι όμως, αν υπάρξουν πως θα νιώσουν κάποιοι;

 

Εδώ και κάποια χρόνια παλεύουμε για να περάσει το μήνυμα της αναγκαίας αλλαγής νοοτροπίας όσον αφορά τα σεξουαλικά…

Posted by Anastasia Michele Papadopoulou on Tuesday, 11 September 2018

 

Διευκρινίσεις Αρχής Εποπτείας καταδικασθέντων για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων

comments

Tags:
loading...