Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Καθυστέρηση στη συνεδρία των εκπαιδευτικών

Η πρόταση που έχουν στα χέρια τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχει κάποια επιπρόσθετα θετικά στοιχεία σε σχέση με τις προηγούμενες αποφάσεις της Κυβέρνησης, είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνεδρίας του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ.

Η κοινή συνεδρία, η οποία ήταν καθορισμένη να αρχίσει στις 12:30, θα καθυστερήσει για μία ή και δύο ώρες.

«Αυτή την στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ εξετάζει την πρόταση που έχουμε στα χέρια. Αυτή πρόταση έφτασε αργά ψες το βράδυ, γύρω στις 20:35. Συνεπώς, δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για να συζητηθεί και να ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις. Αντίστοιχο, γίνεται και στην ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ. Υπάρχει συνεννόηση για να γίνει η κοινή συνάντηση σε περίπου σε μία ή δύο ώρες μεταξύ των οργανώσεων για να το δουν και μαζί», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι γίνεται μελέτη του εγγράφου και η αλήθεια, μελετώντας το, έχει κάποια επιπρόσθετα θετικά στοιχεία σε σχέση με τις προηγούμενες αποφάσεις της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα, με την προηγούμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ήταν πριν μερικές μέρες, οπότε χρειάζεται να μελετηθεί προσεκτικά.

«Δεν υπάρχει καμία προαπόφαση, το ξεκαθαρίζω. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία από τις οργανώσεις. Εξάλλου αρμόδια σώματα να αποφασίσουν είναι τα Διοικητικά Συμβούλια γι’ αυτό το πράγμα και βέβαια, θα αποφασίσουν αφού γίνει και συνεννόηση. Δε θα αποφασίσει το κάθε ένα από μόνο του και θα παρουσιάσει την απόφαση του. Θα γίνει συνεννόηση, γι’ αυτό υπάρχει σοβαρή περίπτωση να μην ληφθεί καμία απόφαση σήμερα και να μεταφερθεί νέο Συμβούλιο για οριστική απόφαση αύριο ή μεθαύριο.

Και υπάρχει και η πιθανότητα η οποιασδήποτε αντιπρόταση από μέρους των οργανώσεων, η οποία ίσως πάρει μία με δύο μέρες ακόμα . Συνεπώς, υπάρχει η πιθανότητα να μην υπάρχουν οριστικές αποφάσεις σήμερα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι διαβούλευση έγινε στο επίπεδο των Προέδρων και προφανώς δεν μπορούσαν να δεσμεύσουν οι Πρόεδροι οποιοδήποτε Διοικητικό Συμβούλιο.

«Υπάρχει ένα έγγραφο, το οποίο μελετούν τα Συμβούλια και είναι εκείνα τα οποία θα πάρουν και τις αποφάσεις», συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι η προσπάθεια είναι να καταλήξουν μέχρι τη Δευτέρα, διότι πάνω σε αυτή την πρόταση υπάρχουν στοιχεία που διαφοροποιούν την στελέχωση, «πράγμα, βέβαια, που μας ξενίζει λίγο γιατί η Κυβέρνηση μας έλεγε πριν λίγο καιρό ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα».

Ανέφερε, επίσης, ότι η προσπάθεια είναι αν θα υπάρξει κατάληξη θετική να είναι όσο πιο σύντομα γίνεται για να ολοκληρωθεί η στελέχωση χωρίς πολλά προβλήματα, διότι προβλήματα σίγουρα θα υπάρξουν.

Είπε, τέλος, ότι δεν θέλει να προκαταλάβει καμία απόφαση και να αναμένεται η ολοκλήρωση των συνεδριών των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων, αλλά και της κοινής.

Tags:
loading...