Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Κάπαρη: Ζημιές από εμπρησμό σε παραλία

Ομπρέλες και κρεβάτια θαλάσσης που βρίσκονται σε παραλία στη περιοχή Κάπαρη στο Παραλίμνι, καταστράφηκαν από φωτιά σήμερα τα ξημερώματα που φαίνεται να τέθηκε κακόβουλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 02.10 σήμερα τα ξημερώματα εξερράγη πυρκαγιά σε κρεβατάκια και ομπρέλες θαλάσσης, ιδιοκτησίας του Δήμου Παραλιμνίου, στην παραλία των σκύλων στη περιοχή Κάπαρη στο Παραλίμνι.

Από τη φωτιά, η οποία ξέσπασε σε τέσσερις διαφορετικές εστίες και κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμμοχώστου, καταστράφηκαν 20 ομπρέλες και πέραν των 50 κρεβατιών θαλάσσης.

Τη σκηνή επισκέφθηκαν ο αναπληρωτής διευθυντής και μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου, ο υπεύθυνος και μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου και του ΟΠΕ Αμμοχώστου και ο επόπτης ασφαλείας.

Η αξία των ομπρελών και των κρεβατιών θαλάσσης που καταστράφηκαν από τη φωτιά δεν έχει ακόμα υπολογιστεί.

Η σκηνή αποκλείστηκε και φρουρείται από την Αστυνομία και με το πρώτο φως της ημέρας θα αρχίσουν έρευνες από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Θα συνεχίσω να πολεμώ τα συμφέροντα που νέμονται τον τόπο μου’, λέει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου θα συνεχίσει να πολεμά τα συμφέροντα που νέμονται τον τόπο του, ανέφερε ο ίδιος.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ανέφερε ότι γύρω στις 02.20 τα ξημερώματα άκουσε μια έκρηξη στο δρόμο, “βγήκα έξω από το σπίτι μου και αντιλήφθηκα ότι μύριζε μπαρούτι”.

Αμέσως έψαξε και εντόπισε την εστία της έκρηξης και όταν αντιλήφθηκε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο σπίτι που χρησιμοποιεί η οικιακή βοηθός του ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.

“Μέλη της Δύναμης έφτασαν στη σκηνή και άρχισαν έρευνες και θα πρέπει να αφήσουμε την Αστυνομία να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες”, είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πυρίλλης είπε πως κάτω από το αυτοκίνητο όπου σημειώθηκε η έκρηξη υπήρχε και εμπρηστικός μηχανισμός, δηλαδή μπουκάλι με εύφλεκτη ύλη το οποίο όμως δεν ανεφλέγη.

Αναφορικά με το θέμα της φωτιάς στις ομπρέλες και τα κρεβατάκια θαλάσσης στη παραλία των σκύλων στη περιοχή Κάπαρη στο Παραλίμνι, ο Δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο σκοπός για τη συγκεκριμένη ενέργεια ήταν για να αποπροσανατολίσει. Σε καμία περίπτωση οι δράστες δεν είναι ίδιοι με αυτούς που προκάλεσαν ζημιές σε ομπρέλες και κρεβατάκια θαλάσσης του Δήμου στη συγκεκριμένη παραλία».

Εξάλλου με ανάρτηση το στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) ο Δήμαρχος Παραλιμνίου έγραψε ότι «τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εξερράγη βόμβα στο σπίτι μου. Στοχοποιήθηκα από άνανδρους και αδίστακτους εγκληματίες που δεν δίστασαν να πλήξουν το ίδιο μου το σπίτι, την ίδια μου την οικογένεια».

Πρόσθεσε ότι «σε αυτούς που θα διερευνήσουν, να αναφέρω ότι πραγματικά λυπούμαι. Λυπούμαι γιατί όταν προέβαινα σε αλλεπάλληλες καταγγελίες κατά συγκεκριμένων προσώπων και συμφερόντων, όταν έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου, αντί να διερευνούν αυτούς, διερευνούσαν εμένα, σαν να ήμουν κοινός εγκληματίας».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου «καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου και μέχρι σήμερα, ανακρίθηκα, διασύρθηκα και στοχοποιήθηκα, κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών. Δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον μου και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν πραγματικά πυρά εναντίον του σπιτιού μου. Είναι καιρός κάποιοι αρμόδιοι να προβληματιστούν».

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, σημειώνει στην ανάρτηση του ο Θεόδωρος Πυρίλλης «δεν λυγίζει, δεν τρομοκρατείται και δεν θα σταματήσει να πολεμά τα συμφέροντα που νέμονται τον τόπο του, μέχρι και το τελευταίο λεπτό της θητείας του».

Πυρκαγιά σε παραλία στο Κάππαρη και αποπαγίδευση ατόμων μετά από τροχαίο, τα περιστατικά της Πυροσβεστικής

Μια πυρκαγιά σε κρεβατάκια σε παραλία της περιοχής Κάππαρη στο Παραλίμνι και μια αποπαγίδευση τριών ατόμων από αυτοκίνητο που συγκρούστηκε στον δρόμο Προδρόμι-Δρούσια, ήταν τα σοβαρότερα περιστατικά που αντιμετώπισε η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η Υπηρεσία από χθες το πρωί μέχρι σήμερα το πρωί ανταποκρίθηκε σε 35 κλήσεις για βοήθεια ,13 πυρκαγιές, 18 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 07.27 χθες λήφθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα στο δρόμο μεταξύ των χωριών Προδρόμι και Δρούσια. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς με ομάδα και όχημα διάσωσης και 3 άτομα αποπαγιδεύτηκαν (2 γυναίκες και 1 άντρας) με την χρήση διασωστικών εργαλείων αποπαγίδευσης. Οι τραυματίες αφού τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκαν σε δυο ασθενοφόρα που τους μετάφεραν στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείο Πάφου.

Η ώρα 02.12 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε 80 κρεβατάκια παραλίας και 40 ομπρέλες περίπου παρά την παραλία Κάππαρη στο Δήμο Παραλιμνίου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.30. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να οφείλεται σε κακόβουλη πράξη. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Καταδικάζει την επίθεση κατά του Δημάρχου Παραλιμνίου, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Καταδικάζει την κακόβουλη ενέργεια σε οικία που ανήκει στον Δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος αναφέρει ότι «με λύπη πληροφορηθήκαμε την επίθεση κατά του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη, στο Παραλίμνι. Η εν λόγω επίθεση εναντίον σταθμευμένων αυτοκινήτων στο γκαράζ της οικίας του έρχεται να προστεθεί σε αυτή εναντίον του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και άλλων εκλεγμένων αξιωματούχων».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας προσθέτει πως «καταδικάζουμε οποιασδήποτε μορφής απειλή και βία και στεκόμαστε στο πλευρό όσων μάχονται για τα προβλήματα του τόπου μας. Τέτοιου είδους επιθέσεις αποτελούν επίθεση κατά της Δημοκρατίας και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, η Δημοκρατία δε φιμώνεται».

comments

Tags:
loading...