Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Ασθενής επιτέθηκε σε πλήρωμα ασθενοφόρου

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη σοβαρού και καταδικαστέου περιστατικού βίας εναντίον λειτουργών υγείας, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΔΥ αναφορικά με τη χθεσινή επίθεση που δέχτηκε πλήρωμα ασθενοφόρου από ασθενή, και ζητά άμεση διερεύνηση του περιστατικού από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΔΥ, κατά το χθεσινό επεισόδιο ασθενοφόρο του σταθμού Ευρύχου καλέστηκε για να αντιμετωπίσει ασθενή με αναφερομένη απώλεια αισθήσεων στην περιοχή Καλοπαναγιώτη.

Το πλήρωμα κατά την άφιξη του στην σκηνή, προχώρησε σε άμεσες παρεμβάσεις με πρωτοβάθμια εκτίμηση και αντιμετώπιση του περιστατικού στο ασθενοφόρο, όπου εξαγριωμένος ασθενής αφού συνήλθε από την υπνηλική κατάσταση που βρισκόταν, επιτέθηκε βίαια στη νοσηλεύτρια του ασθενοφόρου και στη συνέχεια στον διασώστη, τον οποίο έσπρωξε σε γκρεμό ύψους 4 μέτρων, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό των δύο συναδέλφων, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με κατάγματα σπονδυλικής στήλης, κρανιοεγκεφαλική κάκωση και άλλες σωματικές κακώσεις. Εκτιμάται ότι, ιδιαίτερα ο διασώστης, θα χρειαστεί μακρά περίοδο νοσηλείας και ανάρρωσης.

«Το συμβάν αυτό προστίθεται στη μακρά λίστα περιστατικών εναντίον λειτουργών υγείας που σε ώρα καθήκοντος και στην προσπάθεια τους να περιθάλψουν «ασθενείς», οι τελευταίοι τους επιτίθενται τραυματίζοντάς τους», σημειώνει η συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΠΑΣΥΔΥ καλεί την αστυνομία να προχωρήσει σε άμεση διερεύνηση του περιστατικού και το κράτος να στηρίξει με κάθε τρόπο τους δύο τραυματίες, προς τους οποίους εκφράζει τη συμπαράστασή της.

comments

Tags:
loading...