Στήριξη Νίκου Σοφοκλέους από Ανώτερους Αξιωματικούς | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Στήριξη Νίκου Σοφοκλέους από Ανώτερους Αξιωματικούς

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας, Ανώτερο Αστυνόμο Νίκο Σοφοκλέους εκφράζει με σημερινή ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ανωτέρων Αξιωματικών Αστυνομίας Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος κατά τη διάρκεια τακτικής του συνεδρίας, που πραγματοποιήθηκε χθες, συζήτησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, τα διάφορα πρόσφατα δημοσιεύματα που υπήρξαν αναφορικά με την ισχυριζόμενη συμπεριφορά του κ. Σοφοκλέους, εναντίον συγκεκριμένου προσώπου, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση ως ύποπτος για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Στην παρούσα φάση, όπως αναφέρεται, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο διαδικασίες, μία ποινική εναντίον συγκεκριμένου προσώπου και μια από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, όσον αφορά τους ισχυρισμούς του πρώτου έναντι του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας.

Ως Σύνδεσμος Ανωτέρων Αξιωματικών Αστυνομίας, προστίθεται, όπως άλλωστε επιβάλλεται σε ένα ευνομούμενο και δημοκρατικό Κράτος, «δεν επιθυμούμε να επηρεάσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τις πιο πάνω διαδικασίες. Έχουμε ταχθεί να υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία της Κύπρου, το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, και με αυτό τον γνώμονα ενεργούμε».

Συνεπώς, συνεχίζει η ανακοίνωση, «θα αναμένουμε το πόρισμα των ποινικών ανακριτών οι οποίοι είμαστε σίγουροι ότι θα ενεργήσουν αμερόληπτα και αντικειμενικά για να διαφανεί η αλήθεια. Ωστόσο, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας, Ανώτερο Αστυνόμο Νίκο Σοφοκλέους».

«Πρέπει να τονίσουμε», αναφέρει περαιτέρω ο Σύνδεσμος, «πως είναι βαθιά πεποίθηση μας ότι όλα τα μέλη της Αστυνομίας και ιδιαίτερα οι Ανώτεροι Αξιωματικοί ενεργούν  με αποκλειστικό γνώμονα την εκτέλεση  της αποστολής της Αστυνομίας,  η οποία  ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία».

Με την ευκαιρία αυτή, σημειώνει, «όλοι οι Ανώτεροι Αξιωματικοί,  μέλη του Συνδέσμου, επιθυμούμε να τονίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να προασπιστούμε όλους τους συναδέλφους μας, που ενεργούν στα πλαίσια του νόμου για εκτέλεση του καθήκοντός τους και τασσόμαστε στο πλευρό τους στα πλαίσια της  προσπάθειας που καταβάλλεται για καταπολέμηση του σοβαρού και του οργανωμένου εγκλήματος».

«Στόχος μας είναι η διαβίωση των συμπολιτών μας σε συνθήκες ασφάλειας,  ευταξίας και ευνομίας, βασικά αγαθά της Δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

comments

Tags:
loading...