Νέα συνάντηση Συνεργατικής – συντεχνιών για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » A_Newsletter » 

Νέα συνάντηση Συνεργατικής – συντεχνιών για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

Αναμένεται να καταδείξει κατά πόσον μπορεί να υπάρξει ή όχι πρόοδος

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα η διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, που αναμένεται να καταδείξει κατά πόσον μπορεί να υπάρξει ή όχι πρόοδος στην προσπάθεια να βρεθεί κοινό έδαφος αναφορικά με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου που θα εφαρμοστεί στην τράπεζα με στόχο την αποχώρηση 900 υπαλλήλων, στο πλαίσιο των διαδικασιών απορρόφησης του «καλού» μέρους των εργασιών της από την Ελληνική Τράπεζα.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών παραμένουν σε ό,τι αφορά το ποσό της αποζημίωσης, με την πρόταση της τράπεζας να καθορίζει ως ελάχιστο ποσό τις €20,000 και μέγιστο ποσό τις €170,000.

Πέραν τούτου, οι συντεχνίες στις προηγούμενες συναντήσεις ζήτησαν να τους δοθούν στοιχεία για τις παραμέτρους που θα συνθέσουν την όλη πρόταση, όπως τα επαγγέλματα και ο αριθμός των θέσεων που θα υπάρχουν στο φορέα και στην Ελληνική, τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοικτά, η τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της τράπεζας έναντι του προσωπικού που θα μεταφερθεί στην Ελληνική αλλά και του προσωπικού που θα αποχωρήσει, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων θα αποχωρήσουν, τα ζητήματα των συσσωρευμένων αδειών.

«Αν οι παράμετροι δεν ικανοποιηθούν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε να αποδεχθούμε οτιδήποτε», είχε δηλώσει ο ΓΓ της ΣΕΚ ΟΙΥΚ Ελισσαίος Μιχαήλ, μετά την τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών, την Τρίτη, στην οποία δεν υπήρξε πρόοδος.

Στη συνάντηση αυτή, οι συντεχνίες είχαν υποβάλει προτάσεις προκειμένου το σχέδιο να τύχει δραστικής βελτίωσης και αναλήφθηκε δέσμευση από την εργοδοτική πλευρά να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είχε δηλώσει ο Ανώτερος Μόνιμος Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Ανδρέας Λουκά.

Σύμφωνα με τον ΓΓ της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Σάββα Τούλουπο, η τράπεζα θέλει να τρέξει το σχέδιο μέχρι το τέλος Αυγούστου και 3 του Σεπτέμβρη να γίνει η μεταφορά των εργασιών και των υπαλλήλων στην Ελληνική.

Η ΕΤΥΚ θεωρεί ότι οι προτάσεις της τράπεζας παραμένουν ουσιαστικά αναλλοίωτες, και κατ΄ επέκταση το σχέδιο που εισηγείται δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του προσωπικού.

Οι συντεχνίες έχουν προειδοποιήσει ότι αν η τράπεζα προχωρήσει σε υποβολή του σχεδίου ενώπιον των υπαλλήλων χωρίς συμφωνία με τις ίδιες, αυτό θα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία, ενώ ταυτόχρονα θα αντιδράσουν.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 13.30 στα γραφεία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

comments

Tags:
loading...