Δραστική μείωση συντάξεων κρατικών αξιωματούχων προτείνει το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » A_Newsletter » 

Δραστική μείωση συντάξεων κρατικών αξιωματούχων προτείνει το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο

Με σκοπό την αναζωογόνηση και αναβάθμιση της αιγυπτιακής οικονομίας

Δραστική μείωση των συντάξεων προτείνει το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο για τον ίδιο τον Πρόεδρο του Σώματος, καθώς επίσης και για τον Πρωθυπουργό της χώρας, τους Υπουργούς, τους Κυβερνήτες, τους αναπληρωτές τους, και μία σειρά από κυβερνητικά στελέχη.

Το νομοσχέδιο που δείχνει τις προσπάθειες της χώρας να εξορθολογίσει τα έξοδα του κρατικού προϋπολογισμού, με σκοπό την αναζωογόνηση και αναβάθμιση της αιγυπτιακής οικονομίας, πέρασε την Τετάρτη από το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι περικοπές στις συντάξεις των παραπάνω αξιωματούχων θα ξεκινήσουν από 25% και θα μπορεί να φτάσουν μέχρι και 80%, επισημαίνει ο τοπικός τύπος.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος της Αιγυπτιακής Βουλής Άλι Άμπντελ Άαλ δήλωσε ότι το νέο αυτό νομοσχέδιο και οι περικοπές στις κυβερνητικές συντάξεις που προτείνει «εξυπηρετούν το συμφέρον του κρατικού προϋπολογισμού».

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα που ανακύπτει με το γεγονός ότι διάφοροι ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι λαμβάνουν θέσεις σε υπουργικό επίπεδο σε διάφορους τομείς, με αντίστοιχες αποδοχές και μετά τη συνταξιοδότησή τους, επιβαρύνοντας έτσι τον προϋπολογισμό του κράτους.

comments

Tags:
loading...