Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη εγκλήματος, κατέθεσαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη εγκλήματος, κατέθεσαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

“Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη εγκλήματος”, δήλωσε ο Άγγελος Μητρετώδης ενώπιον του δικαστηρίου στην Αδριανούπολη σήμερα . Και ο Δημήτρης Κούκλατζης δήλωσε “επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεση. Δεν έχω να σημειώσω κάτι. Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη εγκλήματος”.

Σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης, με την οποία για πέμπτη φορά ήταν αρνητική για την απελευθέρωση των δύο Ελλήλων στρατιωτικών, οι ίδιοι λόγοι για τη συνέχιση της κράτησης προβάλλονται και πάλι.

Στην απόφαση αναφέρεται και πάλι ότι “τα στοιχεία που περιέχονται στους φακέλους, έπειτα και από την αξιολόγηση των σχετικών εγγράφων, υποδεικνύουν την παρουσία ισχυρής υποψίας εγκλήματος με την είσοδό τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη”.

Προστίθεται ότι “λόγω της μη ύπαρξης μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, καθώς και το ότι είναι πολίτες μιας ξένης χώρας, στοιχειοθετούν βάσιμες υποψίες διαφυγής τους. Εξάλλου, λόγω του ότι το ψηφιακό υλικό ακόμη εξετάζεται, είναι πιθανό να αλλάξει το αδίκημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό διαπράχθηκε από στρατιώτες οι οποίοι γνώριζαν έστω το μίνιμουμ, δηλ. τις κατευθύνσεις στη συγκεκριμένη περιοχή”.

Αναφέρεται ακόμη ότι λόγω του γεγονότος ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο αδίκημα είναι 5 έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους καθώς δεν υπάρχει καμία αλλαγή στους όρους για τους οποίους αποφασίστηκε η κράτησή τους, κάνοντας αποδεκτό το αίτημα του εισαγγελέα της Αδριανούπολης.

comments

Tags:
loading...