Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς! | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς!

Μιλά για οργανωμένο κύκλωμα υπόσκαψής της και αφήνει σκιές για υπερπροβολή Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Η κα Γιωρκάτζη κληθείσα να απαντήσει αρχικά στις επικρίσεις ότι δεν τοποθετήθηκε καθόλου για τα τεκταινόμενα στο Συνεργατισμό απάντησε πως ως Κεντρική Τράπεζα για το θέμα παρέδωσαν ένα ογκώδη φάκελο με επιστολές τόσο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όσο και στο εσωτερικό.

«Στο Συνεργατισμό ήταν μια συμφωνία μεταξύ πωλητή και αγοραστή και εμάς ως Κεντρική Τράπεζα μέλημα μας ήταν να διασφαλίσουμε ότι θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία χωρίς παρατράγουδα, κάτι το οποίο ευτυχώς επιτεύχθηκε λόγω της ψήφισης από τη πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου», ανέφερε.

Οργανωμένο κύκλωμα υπόσκαψης μου

Απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί ότι κάποιοι υποσκάπτουν το έργο της η κα Γιωρκάτζη απάντησε ότι «εδώ σταύρωσαν τον Ιησού Χριστό, θα ντραπούν να σταυρώσουν τη Χρυσταλλού; Κάποιους τους φταίει το ότι πάω ταξίδια στην Κίνα, το αν τα σκουλαρίκια μου είναι κοντά ή μακριά παραβλέποντας το ότι είμαι γυναίκα. Αυτό στην ουσία που ενοχλεί αυτούς που ανήκουν στο οργανωμένο κύκλωμα υπόσκαψης μου, είναι το ότι ξέρω πολλά για πολλούς», υπογράμμισε.

Αποκαλύψεις για Συνεργατισμό επί Προεδρίας Τάσσου

Η Διοικητής της Κεντρικής τοποθετήθηκε στο Capital Today και για το διορισμό ερευνητικής επιτροπής για τον Συνεργατισμό και για το ότι θα καταθέσει και η ίδια ενώπιον της Επιτροπής. «Χαιρετίζω τον διορισμό της ερευνητικής επιτροπής, η οποία ωστόσο εκτιμώ ότι θα μας πει αυτά που γνωρίζουμε όλοι. Εγώ θα σας δώσω μια αποκλειστικότητα την οποία δεν γνωρίζετε. Το 2005 όταν ήμουν Γενική Ελέγκρια, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, μου ζήτησε αν και δεν ήταν στις αρμοδιότητες μου να γράψω μια έκθεση για τον Συνεργατισμό.

Στην έκθεση εισηγούμουν τότε να περάσει η εποπτεία του Συνεργατισμού στην Κεντρική Τράπεζα ή να γίνει μια ενιαία εποπτική αρχή, κάτι το οποίο αν συνέβαινε δεν θα ζούσαμε σε καμία περίπτωση τα φετινά γεγονότα. Δυστυχώς τότε, ένας υπουργός του κ. Παπαδόπουλου που βρίσκεται ακόμη και σήμερα στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής του τόπου πολέμησε μέχρι θανάτου αυτή την ιδέα, παρά το ότι ο κ. Παπαδόπουλος είχε βούληση να προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή», ανέφερε.

Μπορούσε να γίνει Φορέας για κόκκινα δάνεια από 2013

Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη εξέφρασε παράλληλα την άποψη πως ο Φορέας Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων μπορούσε να γίνει με την κάθοδο της Τρόικα στην Κύπρο, αφήνοντας παράλληλα σκιές πως κάποιοι δεν ήθελα να προχωρήσει κάτι τέτοιο.

Σκιές για υπερπροβολή Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Άφησε επίσης σκιές και για όλους όσοι εξάρουν το έργο του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, τονίζοντας πως αυτά που λέει σήμερα για τους μισθούς των εκπαιδευτικών και τυγχάνει υπερπροβολής από τα ΜΜΕ τα έλεγε και η ίδια στις ετήσιες εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας εδώ και μια δεκαετία.

Καταληκτικά η κα Γιωρκάτζη μας ευχαρίστησε που της δώσαμε βήμα να απαντήσει σε όλα όσα της καταλογίζουν από τότε που ανέλαβε τη θητεία της.

ΠΗΓΗ: capitaltoday

comments

Tags:
loading...