Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Έξω από το Υπ. Παιδείας οι εκπαιδευτικοί

Δεν λέει να κοπάσει ο πόλεμος που μαίνεται στην Παιδεία. Σε διάλογο κάλεσε τους οργανωμένους εκπαιδευτικούς ο Υπουργός Παιδείας, την ώρα που στις 09.45 χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα διαμαρτυρηθούν έξω απ’ το Υπουργείο.

Η πορεία θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΠΟΕΔ. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κάλεσαν όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικά το «παρών», τονίζοντας ότι έτσι θα θωρακίσουν, τόσο το δημόσιο σχολείο, όσο και την αξιοπρέπειά τους.

Χθες το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης απέστειλε πρόσκληση για διαβούλευση στις 24 Ιουλίου.

Για διάλογο-κοροϊδία έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Ο Γενικός Ελεγκτής, σε παρέμβαση του χθες στην εκπομπή του ”Σίγμα”, Μεσημέρι και Κάτι, δήλωσε ότι η προσέλευση των εκπαιδευτικών στα σχολεία θα έπρεπε να γίνεται τον Αύγουστο και όχι τον Σεπτέμβριο, ώστε να εξοικονομηθεί και εκπαιδευτικός χρόνος και χρήμα.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης δεν έμεινε εκεί και αργά το απόγευμα της Πέμπτης έδωσε στη δημοσιότητα και τους μισθούς των εκπαιδευτικών.

Αυτοί είναι οι μισθοί των καθηγητών και των δασκάλων

Το γάντι ρίχνει και πάλι ο Γεν. Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος πριν από λίγο δημοσιοποίησε τους μισθούς των καθηγητών εν συγκρίσει με τους μισθούς των καθηγητών των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης.

View image on Twitter

Odysseas Michaelides@OMichaelides

Επειδή χωρίς ντροπή πολλοί εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως υποαμειβόμενους, παραθέτω σχετικά συγκριτικά στοιχεία.

Τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι πίνακες του Γεν. Ελεγκτή αποδεικνύουν – όπως τονίζει ο ίδιος- το πόσο καλά αμειβόμενοι είναι οι Κύπριοι καθηγητές σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη αλλά και στην Ε.Ε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σήμερα στη διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, ακούστηκαν οι μισθοί των δασκάλων στην Κύπρο από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος .

Ο αρχικός ετήσιος μισθός ενός δασκάλου στη χώρα μας είναι 23,800 ευρώ (1500 μηνιαίως) ενώ στην Ελλάδα είναι στα 646.

Ταυτόχρονα, ο ετήσιος μεικτός μισθός είναι 38.857 χιλιάδες ευρώ.

Ως παράδειγμα αναφέρθηκε ότι ένα δάσκαλος στην Ελλάδα με 34 χρόνια υπηρεσίας λαμβάνει 1250 ευρώ. Ούτε καν όσα παίρνει ο πρωτοδιόριστος στην Κύπρο…

 

ΠΗΓΗ: sigmalive/offsite

comments

Tags:
loading...