Μεσογειακοί: Χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Μάριος Γεωργίου | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Μεσογειακοί: Χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Μάριος Γεωργίου

Στην ενόργανη γυμναστική

Την πρώτη μεγάλη επιτυχία της πανηγυρίζει η κυπριακή αποστολή στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες, επιτυχία που ήταν ικανή για να υψώσει την κυπριακή σημαία στον πιο ψηλό ιστό και να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος στην Ταραγόνα της Ισπανίας. Ο Μάριος Γεωργίου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό στην ενόργανη γυμναστική, στο δυσκολότερο ίσως ατομικό αγώνισμα ολόκληρης της διοργάνωσης, κερδίζοντας τον θαυμασμό των φιλάθλων που τον παρακολούθησαν και κάνοντας περήφανους όλους στην αποστολή, και τον φίλαθλο κόσμο της Κύπρου.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, το χρυσό μετάλλιο ήρθε στο τελευταίο αγώνισμα, όταν ο 19χρονος Γεωργίου ανέτρεψε τη μικρή διαφορά που τον χώριζε από τον Γάλλο Ζουλιέν Γκομπό, κερδίζοντας τελικά την πρώτη θέση με 84.050 βαθμούς, έναντι 83.850 του αντιπάλου του, την ώρα που οι δύο Τούρκοι αθλητές έμειναν στην 3η και 4η θέση.

Ο Γεωργίου στα έξι αγωνίσματα έλαβε τις ακόλουθες βαθμολογίες : Έδαφος 13.950, Πλάγιος Ίππος 14.650, Κρίκοι 13,750, Άλμα 14.200, Δίζυγο 13.650, και Μονόζυγο 13.850. Στο σύνολο συγκέντρωσε 84.050.

Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Κύπρος στη Γυμναστική ύστερα από δέκα παρουσίες στους Μεσογειακούς Αγώνες από το 1983 και εντεύθεν, και μόλις το ενδέκατο (11ο) επί συνόλου όλων των αθλημάτων.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Ηλίας Γεωργίου κατετάγη 8ος με 81.750 βαθμούς συγκεντρώνοντας ανά αγώνισμα την ακόλουθη βαθμολογία : Έδαφος 13.450, Πλάγιος Ίππος 12.650, Κρίκοι 13,500, Άλμα 13.8500, Δίζυγο 14.300, και Μονόζυγο 14.000.

Οι δύο αθλητές όπως και ο Νεόφυτος Κυριάκου θα συμμετάσχουν αύριο και στους τελικούς των ατομικών αγωνισμάτων στους οποίους έχουν ήδη προκριθεί με στόχο τη διεκδίκηση περισσότερων μεταλλίων. O Μάριος Γεωργίου θα διεκδικήσει το μετάλλιο σε Πλάγιο Ίππο, Δίζυγο, και Μονόζυγο, ο Ηλίας Γεωργίου θα βρεθεί στον τελικό του Διζύγου, και του Μονόζυγου, ενώ στον τελικό του Άλματος θα μας εκπροσωπήσει ο Νεόφυτος Κυριάκου.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει τον Μάριο Γεωργίου για την πρώτη αυτή μεγάλη επιτυχία και εκφράζει την αισιοδοξία ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους υπόλοιπους αθλητές που συγκροτούν την αποστολή.

comments

Tags:
loading...