Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων σε 31χρονο από τα Λιβάδια για υποθέσεις ληστειών

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης έξι χρόνων στον Χρίστο Γεωργίου, 31 χρόνων από τα Λιβάδια ο οποίος παραδέχθηκε τη διάπραξη δύο ληστειών σε μικρό ξενοδοχείο στη Πύλα και σε υπεραγορά στα Λιβάδια τον Ιούνιο του 2017. Ο 31χρονος παραδέχθηκε επίσης άλλα αδικήματα μεταξύ των οποίων κατοχής επιθετικού όπλου, μεταφοράς μάχαιρας εκτός κατοικίας, επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη και κακόβουλη βλάβη.

Στην απόφαση του για την επιβολή της ποινής, το Κακουργιοδικείο έκρινε ως ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο το στοιχείο της βίας που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος. Συγκεκριμένα στην προσπάθειά του να διαπράξει τη ληστεία σε μικρό ξενοδοχείο στην Πύλα, γύρω στα τέλη Ιουνίου 2017, ο Γεωργίου κτύπησε με σκουπόξυλο το φρουρό ασφαλείας στην Πύλα, ηλικίας 86 χρόνων, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα και στη συνέχεια έκλεψε όλα τα λεφτά από το ταμείο του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης επίσης στα τέλη Ιουνίου ο 31χρονος διέπραξε ληστεία σε υπεραγορά στα Λιβάδια, από όπου έκλεψε χρήματα από το ταμείο. Η ληστεία έγινε τις πρωϊνές ώρες, την ώρα δηλαδή που δεν υπήρχε κόσμος εντός της υπεραγοράς και ο 31χρονος αφού πρόταξε μαχαίρι που είχε δεμένο σε σκουπόξυλο, απείλησε τον υπάλληλο ότι θα τον μαχαίρωνε και θα τον σκότωνε.

Κατά τη διαφυγή του από το χώρο της υπεραγοράς ο υπάλληλος κατάφερε να σημειώσει τους αριθμούς εγγραφής του αυτοκινήτου ενοικιάσεως που οδηγούσε ο 31χρονος, τους έδωσε στην Αστυνομία και μέλη της Δύναμης κατάφεραν να τον συλλάβουν λίγη ώρα μετά τη διάπραξη της ληστείας.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο ανέφερε ότι «τέτοια συμπεριφορά, συνοδευόμενη με βία και απειλές, κρίνεται άκρως αντικοινωνική και διεγείρει αισθήματα τρόμου και ανασφάλειας των πολιτών, που ζημιώνουν κάθε έκφανση του κοινωνικού συνόλου».
Στην επιμέτρηση της ποινής το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη τέσσερις προηγούμενες καταδίκες με τις οποίες βαρυνόταν ο κατηγορούμενος και αφορούσαν υποθέσεις προμήθειας ναρκωτικών, απειλών, κακόβουλων ζημιών και επιθέσεων με πραγματική σωματική βλάβη.

Λήφθηκαν επίσης υπόψη άλλες δύο υποθέσεις που εκκρεμούσαν εναντίον του στο Δικαστήριο και αφορούσαν κλοπή και κατοχή ναρκωτικών.

comments

Tags:
loading...