Στο κελί επειδή έκλεψε χαμ-μακαρόνια για το παιδί της | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Στο κελί επειδή έκλεψε χαμ-μακαρόνια για το παιδί της

Από γειτονικό σπίτι - Έρευνα από Λήδα Κουρσουμπά

Υπό κράτηση θα παραμείνει νεαρή άνεργη μάνα η οποία φέρεται σύμφωνα με τα στοιχεία, να έκλεψε από γειτονικό σπίτι χαμ και μακαρόνια του φούρνου, προφανώς για να ταίσει το ανήλικο παιδί της.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», το περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό της επαρχία Λευκωσίας. Η νεαρή που έχει καταγωγή από το Μαρόκο ήταν μέχρι πρόσφατα λήπτρια επιδόματος βρίσκεται στη χώρα μας υπό το καθεστώς του πολιτικού ασύλου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι ιδιοκτήτες του σπιτιού κατήγγειλαν την υπόθεση στην Αστυνομία και έδειξαν ως ύποπτη την νεαρή που διαμένει λίγο πιο κάτω απ’ το σπίτι τους. Η διάρρηξη στο σπίτι έγινε από ανοικτό παράθυρο αποχωρητηρίου. Συγχωριανοί έδωσαν περαιτέρω μαρτυρίες στην Αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψή της.

Το Δικαστήριο διέταξε διήμερη κράτηση ενώ της επέτρεψε να επισκεφθεί παιδική στέγη για να δει το παιδί της όπου φιλοξενείται εκεί.

Ερευνα από Κουρσουμπά 

Έρευνα έχει αρχίσει το γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδας Κουρσουμπά αναφορικά με τον τρόπο που η περίπτωση αιτήτριας ασύλου/ μονογονιού, έτυχε χειρισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η διερεύνηση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της Επιτρόπου, άρχισε με αφορμή δημοσίευμα στον «Πολίτη» με τίτλο «Αλλοδαπή μητέρα μικρού παιδιού, χωρίς πόρους έκλεψε χαμ και μακαρόνια» το οποίο αναφέρεται σε περίπτωση 29χρονης αιτήτριας ασύλου, μητέρας 5χρονου παιδιού, η οποία στην βάση των κατηγοριών διάρρηξης και κλοπής ενός κουτιού χαμ και ενός κουτιού μακαρονιών, ζητήθηκε από την Αστυνομία και δόθηκε από το Δικαστήριο διάταγμα διήμερης προσωποκράτησής της, αποχωρίζοντάς την από το παιδί της.

«Η διερεύνησή μου εστιάζεται, νοουμένου ότι η πληροφόρηση που είδε το φως της δημοσιότητας ευσταθεί, στις προβληματικές πτυχές που φαίνεται να παρουσιάζει η περίπτωση. Αυτές, αφορούν τον τερματισμό των υλικών συνθηκών υποδοχής σε αιτήτρια ασύλου, που, ενδεχομένως, εμπίπτει στην κατηγορία αιτητών ασύλου που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης (μονογονιός παιδιού νηπιακής ηλικίας) πριν αυτή εξασφαλίσει εργασία. Αφορούν επίσης, το εκ πρώτοις όψεως, δυσανάλογο υπό τας συνθήκας, όπως παρουσιάζονται, αίτημα της αστυνομίας για προσωποκράτηση, το οποίο, υιοθετήθηκε από το Δικαστήριο δεδομένου ότι εν γνώσει όλων των εμπλεκόμενων Αρχών είχε ως αποτέλεσμα τον χωρισμό του παιδιού από τη μητέρα του και την συνεπακόλουθη φιλοξενία του σε Παιδική Στέγη», εξηγεί στην ανακοίνωσή της η κ. Κουρσουμπά.

comments

Tags:
loading...