Έκκληση για εξοικονόμηση νερού απευθύνει το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Έκκληση για εξοικονόμηση νερού απευθύνει το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας

Έκκληση για εξοικονόμηση νερού απευθύνει το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, προειδοποιώντας με εφαρμογή του Νόμου σε περίπτωση παραβίασης του.

Σε γραπτή ανακοίνωση του το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας αναφέρει ότι «οι συνθήκες παρατεταμένης ανομβρίας που βιώνουμε στην Κύπρο τον τελευταίο χρόνο είχαν δυσμενείς επιπτώσεις στο υδατικό ισοζύγιο του τόπου. Οι διαθέσιμες ποσότητες νερού δεν είναι ικανοποιητικές για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες μας σε νερό, γι’ αυτό και η Κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει περιορισμούς στο νερό που διατίθεται για σκοπούς άρδευσης».

Σημειώνει ότι «παρ’ όλο που τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί δεν περιλαμβάνουν, στο παρόν τουλάχιστο στάδιο, περικοπές νερού για ύδρευση, οφείλουμε όλοι μας να εξοικονομούμε το νερό και να αποφεύγουμε με κάθε τρόπο την άσκοπη σπατάλη του. Για περιορισμό της αλόγιστης σπατάλης νερού το Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει πιστά τις πρόνοιες του περί Εξοικονομήσεως Νερού (Ειδικά Μέτρα) Νόμου, βάσει του οποίου απαγορεύεται η χρήση λάστιχου για το πλύσιμο πεζοδρομίων δρόμων ή βεραντών ή κιγκλιδωμάτων ή αυτοκινήτων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οποιοδήποτε πρόσωπο παραβαίνει τον Νόμο είναι ένοχο ποινικού αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τους τρεις μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα €513 ή και στις δύο ποινές. Εξώδικη ρύθμιση του αδικήματος γίνεται με την καταβολή προστίμου ύψους €51 στο Συμβούλιο».

Αφού αναφέρει ότι «το νερό στην Κύπρο βρίσκεται σε ανεπάρκεια και κάθε σταγόνα νερού που σπαταλούμε σήμερα θα τη στερηθούμε αύριο» το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας καλεί το κοινό να το εξοικονομήσει.

comments

Tags:
loading...