Εκδήλωση ‘Παρατηρώντας τη Γη από το Διάστημα’ | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Εκδήλωση ‘Παρατηρώντας τη Γη από το Διάστημα’

Πραγματοποιήθηκε στην Πάφο

Εκδήλωση, με τίτλο «Παρατηρώντας τη Γη από το Διάστημα», πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Ερατοσθένης και το ΤΕΠΑΚ στην Πάφο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας που διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες παρουσίασαν την Δορυφορική Έρευνα στην Κύπρο και την πολιτισμική της διάσταση.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Δρ. Διόφαντος Χατζημιτσής, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια του επιστημονικού καφενείου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ερευνητές του κέντρου Ερατοσθένης και να συνομιλήσουν μαζί τους για θέματα που άπτονται της τηλεπισκόπησης και της παρατήρησης της γης, αλλά και για τα οφέλη του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Copernicus».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ερευνητικά αποτελέσματα και οι δραστηριότητες του κέντρου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν με το κοινό σε γλώσσα απλή και κατανοητή σε μια προσπάθεια να γνωστοποιηθούν τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη της έρευνας υψηλής τεχνολογίας που διεξάγεται στο τομέα.

Κατά τη διάρκεια του επιστημονικού καφενείου παρουσιάστηκε επίσης η προσπάθεια του ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ για μετεξέλιξη σε Κέντρο Αριστείας με πολλαπλά πλεονεκτήματα για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και για τους παράκτιους δήμους της Κύπρου, μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “EXCELSIOR” Teaming Phase 2.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορούν να αποταθούν στο www.excelsior2020.eu

Σκοπός των επιστημονικών καφενείων που γίνονται σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο είναι να δοθεί στο κοινό η ευκαιρία να συναντήσει διακεκριμένους ερευνητές και να συζητήσει μαζί τους έξω από το παραδοσιακό ακαδημαϊκό πλαίσιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

comments

Tags:
loading...