Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Η πιο πετυχημένη Κύπρια των Κοινοπολιτειακών

Η Διαμάντω Ευρυπίδου με 6 μετάλλια, τελειώνει το Λύκειο και θα πάει Ολυμπιακούς

Η Διαμάντω Ευριπίδου είναι η πιο πετυχημένη Κύπρια αθλήτρια στην ιστορία των Κοινοπολιτειακών Αγώνων, έχοντας λιγότερα χρυσά μόνο από τον Γιώργο Αχιλλέως, ο οποίος κατέκτησε πέντε και έσπασε το ρεκόρ των πέντε μεταλλίων σε μια διοργάνωση, που κατείχε από το Δελχί το 2010 η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, σημερινή προπονήτρια της.

Όπως μεταδίδει από το Gold Coast ο απεσταλμένος της ΕΑΚ Μικαέλο Παπαδάκης, η Διαμάντω θα αποφοιτούσε σε δύο μήνες από το αθλητικό τμήμα του Λυκείου Κύκκου Β’, όμως δεν ενεγράφη ποτέ στη Γ’ Λυκείου αλλά πήρε αναστολή προκειμένου να προετοιμαστεί για τους Κοινοπολιτειακούς, έτσι θα φοιτήσει του χρόνου.

Η πρωταθλήτρια προπονείτο οκτώ ώρες την ημέρα για έναν χρόνο, ώστε να είναι έτοιμη στο Gold Coast. Οι προπονήσεις γίνονται στη Λάρνακα, στο κλειστό της οικογένειας Τρικωμίτη, όπου εκκολάφθηκε και το ταλέντο της Χρυσταλλένης. Τις έξι τελευταίες εβδομάδες έμενε μόνιμα στη Λάρνακα, στο σπίτι της Χρυσταλλένης. «Το χαλί στο πολυπροπονητήριο ‘Ευάγγελος Φλωράκης’ δεν είναι κατάλληλο για Ρυθμική, οι θερμοκρασίες δεν είναι σωστές, ενώ το δάπεδο είναι σκληρό και δημιουργούσε προβλήματα με συχνούς τραυματισμούς στη Διαμάντω.

Όπως είπε στον απεσταλμένο της ΕΑΚ, στη Λάρνακα υπάρχει πόντιουμ από κάτω.

Η Ευριπίδου ευχαρίστησε τη μητέρα της και την προπονήτρια της λέγοντας ότι κάθε πρωί τη μετέφερε στη Λάρνακα και έμενε μαζί της μέχρι το απόγευμα. «Της χρωστώ τα πάντα» είπε.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη στήριξη που είχε από την οικογένεια Τρικωμίτη. Μας έβαλε στο σπίτι της, μας φιλοξένησε, μας έδωσε τα πάντα για να φτάσουμε μέχρι εδώ» λέει η Διαμάντω, που ευχαριστεί ιδιαιτέρως την Χρυσταλλένη αλλά και τη μεγαλύτερη αδελφή της Λουκία, επίσης αθλήτρια με παρουσία στους Κοινοπολιτειακούς της Μελβούρνης (2006).


Η Διαμάντω ασχολείται με τη Ρυθμική από ηλικία τεσσάρων χρόνων και μέχρι πριν ένα χρόνο την προπονούσε η μητέρα της που υπήρξε αθλήτρια της ρυθμικής στην Ουκρανία. Προπονητικά ανέλαβε την Διαμάντω, η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη πριν ένα χρόνο.

Η Πρωταθλήτρια είπε πως ο συνδυασμός της προπόνησης της με τη Χρυσταλλένη και τη Λουκία Τρικωμίτη (αδελφή της Χρυσταλλένης) και τη μητέρα της, ήταν ο ιδανικός.

«Μόνο με τη μητέρα μου δεν μπορούσα να αποδώσω στο 100% επειδή υπάρχει ο συναισθηματικός παράγοντας στη μέση» ανέφερε η Διαμάντω.

Η Διαμάντω Ευριπίδου αφού ανέφερε ότι σίγουρα θα τελειώσω το σχολείο» είπε ότι «οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι στόχος. Είναι το όνειρο κάθε αθλητή».

«Θα δουλέψω ακόμα περισσότερο για να το πραγματοποιήσω», πρόσθεσε.

Η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη που είχε το δικό της μερίδιο στην επιτυχία της ρυθμικής στους 21ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, ασχολείται αποκλειστικά με την προπονητική εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Πέρα από το προφανές, δηλαδή τη δουλειά που έκανε για να φτάσουν οι Ευριπίδου, Σκιττίδη και Έλληνα μέχρι εδώ, η Τρικωμίτη αποτελεί την αθλήτρια που ενέπνευσε τις διαδόχους της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που η Διαμάντω ξεπέρασε τον αριθμό των δικών μου μεταλλίων, διότι έτσι αποδείχθηκε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να προσπαθείς. Τη Διαμάντω τη νιώθω σαν τη μικρή μου αδελφή» λέει η Χρυσταλλένη, η οποία είναι απόφοιτος νομικής, έχει κάνει την άσκησή της, όμως την κέρδισε η προπονητική.

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα έχει την στήριξη της δικής της προπονήτριας, της Ναταλία Ράσκινα, μιας εκ των κορυφαίων προπονητριών στον κόσμο, που προπονεί πλέον την ομάδα της Γερμανίας.

Η κ. Τρικωμίτη είπε ότι ακόμα ότι «εγώ προπονούμουν μόνη μου μαζί με την προπονήτρια μου σε ένα γυμναστήριο, όλη τη μέρα. Ήταν πολύ ψυχοφθόρο. Πλέον έχουμε την πολυτέλεια να διαθέτουμε 3-4 αθλήτριες υψηλού επιπέδου και μπορούμε να φέρνουμε ομάδα σε μια μεγάλη διοργάνωση. Η ύπαρξη συναγωνισμού τις βοηθάει να γίνουν καλύτερες» εξηγεί και σημειώνει πως «η Σκιττίδη και η Έλληνα, που επίσης προπονούνται στη Λάρνακα με την Ευριπίδου, είναι δύο χρόνια πιο μικρές και έχουν επίσης τα φόντα να φτάσουν ακόμα ψηλότερα».

Μαζί με την Χρυσταλλένη, η Διαμάντω έχει λάβει μέρος ήδη σε άλλους δύο αγώνες στο εξωτερικό, όπου πήγε πάρα πολύ καλά. Τώρα πρόκειται να μπει –όπως και η Έλληνα και η Σκιττίδη- στη διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Κομβικά σημεία σε αυτή την πορεία είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 και κατόπιν το test event που θα ακολουθήσει.

Η Σκιττίδη ήταν έκτη στο Σύνθετο Ατομικό, έχοντας ψηλότερη βαθμολογία από τη Διαμάντω σε στεφάνη και κορύνες.

comments

Tags:
loading...