Επικίνδυνο προϊόν στην αγορά της Κύπρου | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Επικίνδυνο προϊόν στην αγορά της Κύπρου

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα  ανακοίνωσε ότι την εβδομάδα που αρχίζει στις 26/03/2018, έχουν κοινοποιηθεί στο Σύστημα GRAS-RAPEX 51 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους.

Σημειώνεται ότι ένα προϊόν εντοπίστηκε αρχικά από την Υπηρεσία στην αγορά της Κύπρου (χωρίς να έχει προηγουμένως εντοπιστεί στις άλλες χώρες μέλη) και έχει κοινοποιηθεί στο σύστημα Gras-Rapex.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τα 51 προϊόντα εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις αγορές διαφόρων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν στο Σύστημα GRAS-RAPEX.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για τα επικίνδυνα προϊόντα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας στη διεύθυνση www.consumer.gov.cy.

Τα 51 προϊόντα κατανεμήθηκαν για σκοπούς ελέγχου της αγοράς ως ακολούθως:

ž   Οκτώ (8) στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.
ž   Δεκαπέντε (15) στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.
ž   Δεκατρία (13) στο Τμήμα Φαρμακευτικών Υπηρεσιών.
ž   Έντεκα (11) στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών.
ž   Τέσσερα (4) στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι ένα (1) από τα οκτώ (8) προϊόντα, έχει εντοπιστεί αρχικά από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή στην αγορά της Κύπρου (χωρίς να έχει προηγουμένως εντοπιστεί στις άλλες χώρες μέλη) και έχει κοινοποιηθεί στο σύστημα Gras-Rapex.

Τα πιο πάνω προϊόντα ή παρόμοια είναι πιθανό να βρίσκονται στην αγορά της Κύπρου και να απειλούν άμεσα την υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών και κυρίως των παιδιών. Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έχει ήδη αρχίσει εντατικούς ελέγχους της αγοράς για τυχόν εντοπισμό των προϊόντων. Στην περίπτωση που εντοπισθούν τέτοια προϊόντα θα προχωρήσει με δέσμευση και απόσυρσή τους.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή καλεί τους εισαγωγείς, διανομείς, πωλητές ή καταναλωτές που τυχόν κατέχουν τέτοια προϊόντα να σταματήσουν αμέσως τη διάθεση ή τη χρήση τους και να ειδοποιήσουν  την Υπηρεσία.

comments

Tags:
loading...