Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

“Η Γαλλία είναι με το μέρος των τρομοκρατών”

“Ποιος είσαι εσύ για να αναλάβεις διαμεσολάβηση;” είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου απευθυνόμενος στη Γαλλία η οποία εξέφρασε την πρόθεσή της να διαμεσολαβήσει μεταξύ των Κούρδων μαχητών της Συρίας και της Τουρκίας.

Σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του για το θέμα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε τη Γαλλία ότι είναι με το μέρος των τρομοκρατών.

“Σήμερα το είπα στον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών. Η υποδοχή σε υψηλό επίπεδο μιας τρομοκρατικής οργάνωσης είναι δείγμα δύο μέτρων και δύο σταθμών για τη Γαλλία. Εάν ο Πρόεδρός μας υποδεχόταν άτομα που συμμετείχαν σε τρομοκρατική επίθεση εναντίον της Γαλλίας τί θα σκεφτόταν η Γαλλία;”, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι το YPG (Κούρδοι μαχητές της Συρίας) και το ΡΚΚ είναι αιτία για να σκοτωθούν 40 χιλιάδες άνθρωποι στην Τουρκία και ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά μεταξύ των δύο οργανώσεων. “Και αυτό το γνωρίζει καλά η Γαλλία αλλά δεν είναι ειλικρινής. Η πρόταση της Γαλλίας να διαμεσολαβήσει μαζί μας και των τρομοκρατών είναι μια απαράδεκτη πρόταση”, ανέφερε.

Όπως είπε αυτό είναι μια προσπάθεια της Γαλλίας να αναλάβει ρόλο σε κάθε θέμα, προσθέτοντας ότι είναι μια προσπάθεια όχι να υπάρξει αποτέλεσμα αλλά να δώσει την παρουσία της. “Ποιος είσαι εσύ για να κάνεις διαμεσολάβηση; Πώς τολμάς να κάνεις διαμεσολάβηση μεταξύ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και της Τουρκίας; Για να κάνεις διαμεσολάβηση σε ένα θέμα πρέπει να είσαι ειλικρινής και αμερόληπτος. Η Γαλλία άλλωστε είναι με το μέρος των τρομοκρατών”, ισχυρίστηκε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος τους είχε πει προηγουμένως πως θέλει να αποχωρήσει από τη Συρία, προσθέτοντας πως σήμερα κατά τη συνάντηση που θα έχουν οι ομάδες εργασίες των δύο χωρών στην Ουάσινγκτον θα ξεκαθαρίσει η πρόθεση των Αμερικανών.

comments

Tags:
loading...