Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Άνθρωποι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ! 31 χρόνια Πολιτιστική Ομάδα Νέας Υόρκης «Η Κύπρος Μας»!


Οι πρωταγωνιστές του έργου με τον σκηνοθέτη τους Πέτρο Πετρίδη

Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη

Σαράντα τέσσερα χρόνια εισβολής και κατοχής. Σαράντα τέσσερα χρόνια ξενιτιάς και αναμονής, μιας αναμονής που έχει χαραγμένη στα χείλη της την ελπίδα των συμπατριωτών μας ομογενών στην Νέα Υόρκη. Με το όνειρο της επιστροφής να μην έχει σβήσει.

Για τριάντα ένα χρόνια οι Ομογενείς μας συνεχίζουν να έχουν στην ζωή τους την Πολιτιστική Ομάδα της Νέας Υόρκης «Η Κύπρος Μας». Με τον Πέτρο Πετρίδη να μπαίνει μπροστά, τον Άντυ Χατζηιωάννου να πιάνει το χέρι του Πέτρου, την Ισμήνη Μιχαηλίδου να τους αγκαλιάζει και τον Κώστα Μιχαήλ, την Δέσποινα Βερβέρη (που φέτος θα τιμηθεί), τον Στέφανο Στεφάνου, τον Κωσταντίνο Πολυδώρου, τον Αλέξανδρο Αμμοχωστιανό, την Εύη Ράφτη, τον Πέτρο Τσαγκάρη, ακόμη και τα 9χρονα δίδυμα αδέλφια Χρίστο και Κυπριανό Μιχαήλ, να αποτελούν την νέα φουρνιά που πήρε την σκυτάλη από την προηγούμενη, όπως κι αυτή από την προ-προηγούμενη.

Πικρό χαμόγελο! Συγχωρέστε με, βλέπω πως πίσω από το όμορφο χαμόγελο που μας χαρίζουν αυτά τα τριάντα ένα χρόνια οι συντελεστές της Πολιτιστικής Ομάδας «Η Κύπρος Μας», κρύβεται αυτό το δάκρυ του καημού για επιστροφή, που εμποδίζει το γέλιο να βγει ολότελα έξω. Ας είναι, έστω κι έτσι, στους δύσκολους καιρούς του (μη) χρήματος, της έλλειψης αξιών, της απουσίας Παιδείας, του «ξεπουλήματος» των πάντων, ακόμη υπάρχουν πράγματα που δεν είναι προς πώληση. Ένα χαμόγελο πατρίδας, μια βράκα, ένας γυναικείος αντικρυστός, θκυό λέξεις δικές μας, μια Κύπρος ολότελα δική μας, στην καρδιά μας, στην ψυχή μας, μέσα στο ίδιο το κρασί μας, μέσα στο ίδιο «Το Κρασίν του Διονύση» που φέτος υπόσχεται να μας δώσει ακόμη ένα χαμόγελο Κυπριακής Ελπίδας!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ μέσα από την καρδιά μας.

Λίγα λόγια για την πολιστική Ομάδα «Η Κύπρος Μας»!

Η Πολιτιστική Ομάδα Νέας Υόρκης «Η Κύπρος μας», ιδρύθηκε το 1987 από τον σκηνοθέτη Πέτρο Πετρίδη, με στόχο τη συντήρηση της Ιστορικής μνήμης, την προβολή και διάδοση της κυπριακής κληρονομιάς και ιδιαίτερα του κυπριακού θεάτρου στην Αμερική. Αποτελείται κυρίως από ερασιτέχνες ηθοποιούς που τους ενώνει η αγάπη τους για την Κύπρο και η έγνοια τους για τον πολιτισμό και τη συνέχεια της παράδοσης.

Στα 31 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της ανέβασε, με μεγάλη επιτυχία, δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις κι ένα σημαντικό αριθμό κυπριακών έργων, από όλο το φάσμα της κυπριακής δραματουργίας, πετυχαίνοντας μ’ αυτό τον τρόπο, να κρατήσει, στην Αμερική, τη ψυχή, το πνεύμα και το άρωμα του κόσμου της Κύπρου όπως αυτό αναδύεται μέσα από το πλούσιο μωσαϊκό της κυπριακής θεατρικής παραγωγής.


Στιγμιότυπο από τις πρόβες, από αριστερά: Στέφανος Στεφάνου, Δέσποινα Βερβέρη, Ανδρέας Χατζηιωάννου. Ισμήνη Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνος Πολυδώρου και Κώστας Μιχαήλ.

Στο πλαίσιο των εορτασμών της 31χρονης ανοδικής της πορείας ανεβάζει αυτή την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, στις 4:00 το απόγευμα και την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 7:30 το βράδυ, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, την ηθογραφική κωμωδία του Μιχάλη Πιτσιλλίδη, «Το κρασίν του Διονύση», σε σκηνοθεσία Πέτρου Πετρίδη.

Το έργο σύμφωνα με τον σκηνοθέτη έχει άφθονο γέλιο, υπέροχα κυπριακά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς. Μιλώντας στην εφημερίδα μας αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του μας είπε: «κατά την διάρκεια της πρεμιέρας μας θα τιμήσουμε, την ταλαντούχα συνεργάτιδά μας, και υπέροχη Χιώτισσα Δέσποινα Βερβέρη, την οποία θεωρούμε αναπόσπαστο μέλος της Πολιτιστικής μας Ομάδας, αναγνωρίζοντας έτσι την εξαιρετική παρουσία της σε αυτήν και την σημαντική προσφορά της στο Κυπριακό Ομογενειακό Θέατρο. Οι παραστάσεις μας δίνονται στη Μνήμη του πολυαγαπημένου μας Μελή Γεωργίου, του πατέρα της Πολιτιστικής μας Ομάδας, τον οποίον θυμόμαστε πάντα με απέραντη αγάπη»

Το μέγιστο «Κέρδος» της Πολιτιστικής Ομάδας είναι ότι τόσο στο δυναμικό της όσο και στο κοινό της βρίσκονται παιδιά κάθε ηλικίας.
Στο «Κρασίν του Διονύση» Λαμβάνουν μέρος οι Ομογενείς ηθοποιοί: Ανδρέας Χατζηιωάννου, Ισμήνη Μιχαηλίδου, Κώστας Μιχαήλ, Δέσποινα Βερβέρη, Στέφανος Στεφάνου, Κωσταντίνος Πολυδώρου, Αλέξανδρος Αμμοχωστιανός, Εύη Ράφτη, Πέτρος Τσαγκάρης, και τα 9χρονα δίδυμα αδέλφια Χρίστος και Κυπριανός Μιχαήλ,

Τραγούδι: Τενόρος Ιωνάς Αρτέμου
Κυπριακοί Χοροί: Χορευτικό Συγκρότημα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής

Σκηνικά: Γιώργος Χριστοφή,
Μουσική: Λεωνίδας Πιτσιλλίδης
Ήχος-Φωτισμός: Θανάσης Τζούβελης,
Διδασκαλία Χορών: Κωνσταντίνος Πολυδώρου.

Οι παραστάσεις ανεβαίνουν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής


Ο σκηνογράφος Γιώργος Χριστοφή επί τω έργω

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: (347) 653-2102

*Πολιτικό Μάρκετινγκ και Επικοινωνία
(Πολιτική Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση)
https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades

comments

loading...