Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το αγωνιστικό σκέλος του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού -ΓΣΟ

Ο Κενυάτης Kiprugut Simon Kirui έκοψε πρώτος το νήμα στα 42 χιλιόμετρα του ΟΠΑΠ – Μαραθωνίου Λεμεσού- ΓΣΟ, που ολοκληρώθηκε σήμερα, προσφέροντας μοναδικές στιγμές στους αθλητές που συμμετείχαν στο σημερινό αγωνιστικό σκέλος του, όπου αναδείχθηκαν οι νικητές του αλλά και οι νικητές στο Βαλκανικό και Παγκύπριο Πρωτάθλημα της ΚΟΕΑΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, χιλιάδες ήταν οι δρομείς έτρεξαν και σήμερα στους αγωνιστικούς δρόμους της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης της Κύπρου, η οποία ανέδειξε νικητή τον Κενυάτη Kiprugut Simon Kirui, με χρόνο 2 ώρες 18 λεπτά και 28 δεύτερα, τρέχοντας πέντε λεπτά έξω από το ρεκόρ διαδρομής και έξι από το ατομικό του, που σημείωσε πέρσι.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ουκρανός Sehii Popov και ο συμπατριώτης του Anatoliy Bondarenko. Ο Bondarenko είχε δηλωθεί και για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, το οποίο κέρδισε.

Πρώτη στις γυναίκες η 41χρονη Olivera Jevtic από τη Σερβία με χρόνο 2:44.26, η οποία κέρδισε και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Η Jevtic, είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον Μαραθώνιο στο Πανευρωπαϊκό του 2006, ενώ έχει λάβει μέρος σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κενυάτικη υπόθεση ήταν και ο Ημιμαραθώνιος, με νικητή τον Nelson Kipkogei με χρόνο 1 ώρα 5 λεπτά και 40 δεύτερα, τρία λεπτά πίσω από το ατομικό του ρεκόρ, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν, αντίστοιχα, τα αδέλφια Igor και Dmitry Polyanskiy από τη Ρωσία.

Στις γυναίκες κέρδισε η Elena Danilova από τη Ρωσία, με χρόνο 1:17.24, αφήνοντας πίσω της τις Βρετανίδες Gemma Hockett και Hannah Howard.

Πρωταθλητές Κύπρου για το 2018 αναδείχθηκαν ο Pavel Borodin και η Ιουλία Ανδρέου, αμφότεροι του ΓΣΠ. Ο Borodin ήταν τέταρτος στους άνδρες και η Ανδρέου έκτη στις γυναίκες.

Συνολικά σήμερα, δεύτερη και τελευταία μέρα του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού – ΓΣΟ, διεξήχθηκαν τέσσερις αγωνιστικοί δρόμοι, ο Μαραθώνιος 42 χιλιομέτρων, ο Ημι-Μαραθώνιος, ο Petrolina Energy Race 10χλμ και ο City Race 5χλμ.

Τις εκκινήσεις έδωσαν ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο ΓΓ της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μαρκάρης και ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού Ανδρέας Τσουλόφτας.

O 12ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, που μεταδιδόταν ζωντανά από το κρατικό κανάλι, στήριξε το Καραϊσκάκειο Ιδρυμα, για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία.

Tags:
loading...