Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Εκκίνηση 12ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού – ΓΣΟ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού – ΓΣΟ υπηρετεί μια προστιθέμενη κοινωνική αξία, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δίνοντας την εκκίνηση της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης του τόπου, που πραγματοποιείται αυτό το διήμερο, στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.

Χαιρετίζοντας την έναρξη του 12ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού – ΓΣΟ και δίνοντας την εκκίνηση του PrimeTel Εταιρικού Δρόμου 5 χιλιομέτρων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του σε ένα από τα “σπουδαιότερα και μαζικότερα” αθλητικά γεγονότα του τόπου.

“Κατά τη διήμερη διεξαγωγή του Μαραθωνίου λαμβάνουν μέρος διεθνώς αναγνωρισμένοι μαραθωνοδρόμοι σε αυτό το αθλητικό γεγονός, που εντάσσεται στο βαλκανικό πρωτάθλημα και κατά κύριο λόγο υπηρετεί μια προστιθέμενη κοινωνική αξία, αφού μέσα από τις επιχορηγήσεις, τις εισπράξεις, θα εξυπηρετηθεί το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και άλλοι φιλανθρωπικοί οργανισμοί”, συμπλήρωσε.

Συνεχάρη τους διοργανωτές του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ, τους 500 περίπου εθελοντές αλλά και όλους όσοι με τη συμμετοχή τους “συμβάλλετε στο να προβληθεί η πατρίδα μας στο εξωτερικό”.

Ευχήθηκε, τέλος “καλή επιτυχία σε επιδόσεις, αλλά και στους στόχους και σκοπούς που θέσατε”.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής της διοργάνωσης, Σπύρος Σπύρου, είπε πως το γεγονός ότι κάθε χρονιά οι συμμετοχές αυξάνονται, αποδεικνύει την επιτυχία του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού – ΓΣΟ, ο οποίος στέλνει το μήνυμα “ότι ο αθλητισμός προάγει ευγενείς αξίες”.

“Θέλουμε να προωθήσουμε την Κύπρο μας στο εξωτερικό, προωθούμε τον εθελοντισμό, την φιλανθρωπία, είναι μια μεγάλη γιορτή συναδελφοσύνης”, συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον κ.Σπύρου στο σημερινό εταιρικό δρόμο έλαβαν μέρος πέραν των δέκα χιλιάδων ατόμων από περισσότερες από 200 εταιρείες, ενώ συνολικά αναμένεται να τρέξουν το διήμερο, γύρω στα 16 χιλιάδες άτομα.

Εκτός από τον PrimeTel Εταιρικό Δρόμο 5 χιλιομέτρων, σήμερα διεξήχθη ο Andrey & Julia Dashin’s Foundation Δρόμος Νεολαίας, ενώ το καθαρά αγωνιστικό μέρος θα διεξαχθεί αύριο, με τον Μαραθώνιο 42 χιλιομέτρων, τον μισό Μαραθώνιο, τον Petrolina Δρόμο Ενέργειας 10 χιλιομέτρων και τον Ατομικό Δρόμο 5 χιλιομέτρων.

Tags:
loading...