Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Κατάσχεση λαθραίου καπνού στον Αγ. Δομέτιο

Στην κατάσχεση καπνικών προϊόντων στο Σημείο Διέλευσης Αγίου Δομετίου, προχώρησαν χθες Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, το βράδυ της 13ης Μαρτίου 2018, κατά τον συνήθη έλεγχο των διερχομένων οχημάτων από το Σημείο Διέλευσης του Αγίου Δομετίου, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν σε όχημα ιδιοκτησίας Κύπριου υπηκόου Συριακής καταγωγής, τρία (3) κιλά καπνό για ναργιλέ μάρκας AL FAKHER και ένα (1) κιλό καπνού χύμα για στριφτό τσιγάρο.

Ο εν λόγω επιβάτης συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αφορολογήτων τσιγάρων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, ενώ η ποσότητα του καπνού που ανευρέθηκε, η φορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 835, καθώς και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη παράνομη μεταφορά της από τα κατεχόμενα, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 1,400. Καταβλήθηκε επίσης ποσό απόδοσης ύψους € 500 για επιστροφή του κατασχεθέντος οχήματος στον ιδιοκτήτη του.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.

Tags:
loading...