Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Αποζημιώσεις €30.000 για δηλώσεις Φαίδωνος

Αποζημιώσεις ύψους €30.000 εναντίον του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, επιδίκασε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας την Τρίτη, 13 Μαρτίου, προς όφελος του Κυριάκου Καϊλά, Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών και του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου.

Με γραπτή του ανακοίνωση, το Γραφείο Τύπου της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών Π.Ο.Σ. (Δημόσια) Λτδ αναφέρει ότι στην πολυσέλιδη δικαστική του απόφαση το δικαστήριο κατέληξε ότι οι επίδικες δηλώσεις του κ. Φαίδωνος σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι δυσφημιστικές για το πρόσωπο του κ. Καϊλά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δυσφημιστικές δηλώσεις αφορούσαν ισχυρισμούς του κ. Φαίδωνος ότι ο κ. Καϊλάς «παρανομεί», ότι είναι ένας από αυτούς που ενώ λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως επιδοτήσεις από το κράτος, εντούτοις δεν τις δηλώνουν στον Φόρο Εισοδήματος ή τις δηλώνουν μισές, δηλαδή φοροδιαφεύγουν, ότι κερδοσκοπούν σε βάρος του κράτους, καθώς και ότι είναι ένας από αυτούς που υπενοικιάζουν τουρκοκυπριακή γη ή χαλίτικη, αποστερώντας, μάλιστα, από το κράτος τα ενοίκια που θα δικαιούτο να λάβει» (απόσπασμα από τη δικαστική απόφαση).

Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Οργάνωσης «προέβη στην καταχώριση της αγωγής με μόνο σκοπό την αποκατάσταση της υπόληψης, της τιμής και της αξιοπρέπειάς του και μετά από δημόσιο κάλεσμα στον κύριο Φαίδωνα για απολογία για τα όσα δυσφημιστικά του καταλόγισε», όπως σημειώνει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η νομική εκπροσώπηση του κ. Καϊλά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας είχε ανατεθεί στη συνήγορο κ. Μαρία Ραφαήλ, συνέταιρο στη δικηγορική εταιρεία Ι.ΦΡΑΓΚΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΠΕ.

«Ως κοινωνικός φορέας και ενεργή Οργάνωση στα δρώμενα που αφορούν τον κλάδο και όχι μόνο, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα να διασταυρώνουν τις πηγές τους πριν προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις εναντίον ανθρώπων με μεγάλη κοινωνική προσφορά, όπως στην περίπτωση του κ. Καϊλά. Απώτερος σκοπός του Προέδρου της Οργάνωσής μας παραμένει το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου, της κοινωνίας και του αγρότη, τον οποίο υπηρετεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης καταχώρησε ο Δήμαρχος Πάφου

Άμεσες οδηγίες στους δικηγόρους του έδωσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, όπως καταχωρήσουν άμεσα στο Δικαστήριο αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας που τον αφορά, για υπόθεση δυσφήμισης.

Έχω ανέφερε , “ πολύ καλή υπεράσπιση στην ισχυριζόμενη δυσφήμιση στην υπόθεση και θα αποδείξω ότι όλες οι αναφορές μου ήταν αληθείς”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook .

Ο κ. Φαίδωνος αναφέρει πως δεν είχε καμία πρόθεση να μην υπερασπιστεί τον εαυτό του στην υπόθεση, και πως η παράλειψη εκ μέρους του εμφάνισης στο Δικαστήριο με δικηγόρο οφείλεται πραγματικά σε λάθος, λόγω του καθημερινού βαρυφορτωμένου προγράμματος εργασίας του και των συχνών απουσιών του στο εξωτερικό για εκτέλεση των καθηκόντων του ως Δημάρχου Πάφου και του όγκου των εγγράφων που τοποθετούνται καθημερινά στο γραφείο του μέσα στα οποία παρεισέφρησε το κλητήριον ένταλμα.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως σήμερα έχει πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ ότι ως ισχυρίζονται, έχει εκδοθεί ερήμην του δικαστική απόφαση για πληρωμή αποζημιώσεων σε υπόθεση για ισχυριζόμενη δυσφήμιση.

Το μόνο συνέχισε, που μπορεί να ανακαλέσει τώρα στη μνήμη του είναι ότι του είχε επιδοθεί κλητήριον ένταλμα καταχωρημένο στο Επαρχικό Δικαστήριο Λάρνακας για ισχυριζόμενη δυσφήμιση το οποίο λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του και των συχνών ταξιδιών του στο εξωτερικό, όχι από αμέλεια ή ασέβεια προς το Δικαστήριο και τον ενάγοντα αλλά εκ παραδρομής και ανθρωπίνου λάθους παρέπεσε και αναμίχθηκε με άλλα έγγραφα στο γραφείο του, ως ανακάλυψε σήμερα μετά την ανακοίνωση και δεν καταχώρησε εμφάνιση στο Δικαστήριο.

Μόλις, ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, διάβασε στα ΜΜΕ τη σχετική ανακοίνωση για έκδοση δικαστικής απόφασης εναντίον του και βρήκε το κλητήριον, αμέσως επικοινώνησε με τους δικηγόρους του και τους έδωσα οδηγίες να καταχωρήσουν άμεσα στο Δικαστήριο αίτηση ακύρωσης της απόφασης”

Σημειώνεται πως επί τους θέματος έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών, αναφορικά με δικαστική απόφαση που εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον του Δημάρχου Πάφου για αποζημιώσεις προς όφελος του κ. Κυριάκου Καϊλά, Προέδρου της Οργάνωσης.

comments

Tags:
loading...