Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Κύπρος: Μια στις 10 γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Η Κύπρος, με το μήνυμα «It’s Time to End the Silence!», συμμετέχει και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, στην Παγκόσμια Κίνηση Ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση «Worldwide Endomarch» και ενώνει τη φωνή της με άλλες 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο τη διαφώτιση κυρίως των γυναικών, ώστε να μιλήσουν ανοιχτά για την ενδομητρίωση και να δημοσιοποιήσουν τη δική τους προσωπική ιστορία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση σε όλο τον κόσμο όπως και στην Κύπρο μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας πάσχει από ενδομητρίωση, η οποία ενοχοποιείται για προβλήματα υπογονιμότητας, ενώ παγκοσμίως 176 εκατομμύρια γυναίκες παλεύουν με την πάθηση αυτή.

Στο πλαίσιο του Endomarch Cyprus 2018, η EndoTeam Cyprus θα συμμετάσχει το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Μαραθώνιο Λεμεσού 5ΚΜ. Την ίδια ημέρα στο Μόλο Λεμεσού θα διεξάγεται Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, όπου θα διανέμεται διαφωτιστικό υλικό, ενώ το κοινό θα μπορεί να συνομιλεί με τον Δρ. Ανδρέα Σταυρούλη Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, ο οποίος έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Worldwide EndoMarch ως Πρόεδρος της Εκστρατείας Endomarch Cyprus 2018.

Επίσης, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, στις 18:30 στο American Medical Center στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Διάλεξη με ομιλητή τον Πρόεδρο του Endomarch Cyprus 2018 Δρ. Ανδρέα Σταυρούλη και με θέμα «Ενδομητρίωση: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις».
Παράλληλα, διεξάγεται και online campaign μέσω των Social Media, Facebook και Instagram, όπου αναρτώνται πληροφορίες για την ενδομητρίωση, που χαρακτηρίζεται ως σιωπηλή νόσος, ενώ ταυτόχρονα γίνεται προτροπή προς τις γυναίκες να πάψουν επιτέλους να ντρέπονται να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν ανοιχτά για τη γυναικολογική αυτή πάθηση.

Σημειώνεται ότι ως μήνας ενημέρωσης για την Ενδομητρίωση, ορίστηκε ο Μάρτιος, ενώ το χρώμα που ταυτίστηκε με την πάθηση είναι το κίτρινο.

comments

Tags:
loading...