Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Ιβάν Σαββίδης: “Θέλω να ζητήσω συγγνώμη”

Ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο μεγαλομέτοχος της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ υποστήριξε πως ήταν λάθος του η εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, όμως προκλήθηκε “από τη γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό” και “τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη”.

Παράλληλα, τονίζει πως δεν είχε σκοπό να διαπληκτιστεί ή να απειλήσει κάποιον, ενώ υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται “για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια”.

Η δήλωση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ:

Αξιότιμοι κύριοι,

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.

Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον αγωνιστικό χώρο κατ´αυτόν τον τρόπο.

Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα.

Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν.

Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.

Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.

Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη.​​

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης

Στον εισαγγελέα η δικογραφία 

Μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη διαβιβάζεται πλέον στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τέσσερις άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Ιβάν Σαββίδη, οι οποίοι τον συνόδευαν κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, καθώς και ένας αστυνομικός που έχει διατεθεί από την ΕΛΑΣ για την προσωπική ασφάλεια του κ. Σαββίδη.

Μετά τη λήξη του αυτοφώρου και αφού ο κ. Σαββίδης δεν εντοπίστηκε κατά τη διάρκειά του, η δικογραφία διαβιβάζεται στην τακτική Δικαιοσύνη για την άσκηση ποινικών διώξεων που αφορούν την παραβίαση της αθλητικής νομοθεσίας. Οι διατάξεις της αθλητικής νομοθεσίας για την παραβίαση των οποίων αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούν την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και τη μεταφορά αντικειμένου ικανού να επιφέρει κίνδυνο της ζωής ή σωματική βλάβη.

ΠΗΓΗ: sport24.gr/ΚΥΠΕ

comments

Tags:
loading...