Αξιέπαινες οι προσπάθειες των τραπεζών, χρειάζεται να συνεχιστούν, δηλώνει η Ντανιέλ Νουί | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Αξιέπαινες οι προσπάθειες των τραπεζών, χρειάζεται να συνεχιστούν, δηλώνει η Ντανιέλ Νουί

Αξιέπαινες είναι οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τις κυπριακές τράπεζες τα τελευταία χρόνια για αντιμετώπιση των προκλήσεων, σύμφωνα με την επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί. Σε δήλωσή της με αφορμή επίσκεψή της στην Κύπρο, σημειώνει ότι έχει πράγματι επιτευχθεί μετρήσιμη πρόοδος αλλά ότι χρειάζονται ακόμη συνεχείς προσπάθειες για περαιτέρω μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ).

«Πρόκειται για την τρίτη επίσκεψή μου στην Κύπρο από το 2014», αναφέρει η κ. Νουί στη δήλωσή της, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. «Είχα παραγωγικές συναντήσεις με τους συναδέλφους μου στην Κεντρική Τράπεζα και με κυπριακές τράπεζες», προσθέτει.

«Οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τις κυπριακές τράπεζες τα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπες είναι αξιέπαινες και έχει πράγματι επιτευχθεί μετρήσιμη πρόοδος», σημειώνει στην γραπτή δήλωσή της η κ. Νουί, προσθέτοντας ωστόσο ότι «χρειάζονται ακόμη επιπρόσθετες και συνεχείς προσπάθειες για να διασφαλιστεί περαιτέρω πρόοδος στην μείωση των ΜΕΔ».

Οι τράπεζες, αναφέρει η επικεφαλής τη Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ, «έχουν ήδη κάνει αποφασιστικά βήματα και θα πρέπει να κάνουν χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων».

Εκφράζει επίσης τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της στους λειτουργούς της Κεντρικής Τράπεζας για την εξαίρετη συνεργασία τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Η αφοσίωσή τους στον στόχο μας εκτιμάται πολύ και τους είμαι ευγνώμων», καταλήγει η κ. Νουί.

comments

Tags:
loading...