Βγήκε το φΟΗΕδι από την τρύπα του! ΝΤΡΟΠΗ από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών! | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Βγήκε το φΟΗΕδι από την τρύπα του! ΝΤΡΟΠΗ από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών!

Απίστευτα προκλητική δήλωση!

Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη

Μετά τη χθεσινή παρέμβαση του δημοσιογράφου και ανταποκριτή στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος, ζήτησε επίμονα από τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ να τοποθετηθεί για την αδράνεια του Γ.Γ. να δράσει και να αντιδράσει σε σχέση με τις απειλές Ερντογάν ένταντι της Κύπρου, διερωτώμενος κατά πόσο ο κ. Γκουτέρες «ανησυχεί», ήρθε η απάντηση από τον ΟΗΕ, η οποία ξεκαθαρίζει πλεόν το ομαδικά ενορχηστρωμένο έγκλημα που φαίνεται έτοιμο να κάνει «πρεμιέρα» από μέρα σε μέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Γενικός Γραμματέας εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι οι εντάσεις σχετικά με την εξερεύνηση των υδρογονανθράκων κλιμακώθηκαν και τονίζεται ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξουδετέρωση των εντάσεων. Επαναλαμβάνει ότι δεν εναπόκειται στη Γραμματεία του ΟΗΕ να λάβει θέση σχετικά με τα δικαιώματα των κρατών μελών βάσει των συνθηκών στις οποίες είναι συμβαλλόμενα μέρη ή βάσει του γενικού διεθνούς δικαίου.

Τονίζει ότι η λύση του κυπριακού προβλήματος αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για την οριστική επίλυση αυτού του ζητήματος, μια για πάντα, με αμοιβαία επωφελείς λύσεις και υπενθυμίζει ότι οι ηγέτες των Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων στις διαπραγματεύσεις είχαν συμφωνήσει προηγουμένως ότι οι φυσικοί πόροι σε μια η ενωμένη Κύπρο θα εμπίπτει στην αρμοδιότητα της μελλοντικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει το σημείο της τελευταίας του έκθεσης για την UNFICYP (9 Ιανουαρίου 2018) ότι οι φυσικοί πόροι που βρέθηκαν γύρω από την Κύπρο θα μπορούσαν να ωφελήσουν και τις δύο κοινότητες.

Χωρίς υπερβολή, το φΟΗΕδι, βγήκε από την τρύπα του!

Πηγή: Απόστολος Ζουπανιώτης, ΚΥΠΕ, 13 Φεβρουαρίου 2018

*Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
(Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση)
Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων
Συντάκτης ikypros.com και L.A. Voice
https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades

comments

loading...