«Απροετοίμαστοι» στον ΟΗΕ για την Κύπρο: «Θα επανέλθουμε»! | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

«Απροετοίμαστοι» στον ΟΗΕ για την Κύπρο: «Θα επανέλθουμε»!

Οι ερωτήσεις του Μιχάλη Ιγνατίου (video)

του Νίκου Αντωνιάδη – Νέα Υόρκη

Για ακόμη μια φορά ο ΟΗΕ «απροετοίμαστος»! Κατά τη σημερινή (13.2.18) τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών από τον Εκπρόσωπο του Γενικού-Γραμματέα, κ. Stéphane Dujarric, δημοσιογράφος αναφερόμενoς στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, η οποία παρεμποδίζει τις γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου από την Ιταλική Εταιρεία ENI, ρώτησε ποιά είναι η αντίδραση του Γενικού-Γραμματέα και αν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο κ. Dujarric δήλωσε ότι δεν είναι ενήμερος αν υπήρξαν απευθείας επαφές μεταξύ του κ. Guterres και του κ. Erdogan και σημείωσε ότι θα επανέλθει σχετικά για το συγκεκριμένο γεγονός. Μια τέτοια αντίδραση από τον ΟΗΕ δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, κάτι που επιβεβαιώνεται από την επιμονή του δημοσιογράφου, ο οποίος υπενθύμισε ότι «ο Γενικός-Γραμματέας εκδίδει καθημερινά ανακοινώσεις για πολύ μικρά παγκόσμια προβλήματα και σημείωσε ότι είναι πραγματικά καταπληκτικό το γεγονός ότι δεν έχει κάνει καμία δήλωση αναφορικά με την Τουρκία», θέτοντας παράλληλα το ερώτημα στον Εκπρόσωπο «αν ο κ. Guterres ανησυχεί μετά από τη σημερινή απειλή πολέμου του Erdogan κατά της Κύπρου», με τον κ. Dujarric να σημειώνει ότι «ο Γενικός-Γραμματέας όντως κάνει δηλώσεις για διάφορα θέματα αλλά… θα επανέλθει για το συγκεκριμένο θέμα»!

Ο Θεός να Βάλει το Χέρι Του!

Οι ερωτήσεις του Μιχάλη Ιγνατίου στο λεπτό 17.27:
http://webtv.un.org/watch/daily-press-briefing-kuwait-sweden-myanmar-name-issue-yemen-democratic-republic-of-the-congo-maldives-peacekeeping-health-world-radio-day-guest-tomorrow/5733040615001/

comments

loading...