Καταργούνται οι αποκοπές των εκπαιδευτικών | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » Η ΖΩΗ ΜΑΣ » 

Καταργούνται οι αποκοπές των εκπαιδευτικών

Τι λένε ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ για τη συμφωνία με το Υπ. Οικονομικών

Με τη συμφωνία που υπογράφηκε με τον Υπουργό Οικονομικών αναβαθμίζεται ο θεσμικός ρόλος των εκπαιδευτικών οργανώσεων και τίθενται οι βάσεις για ικανοποίηση των «πλήρως αιτιολογημένων» μισθολογικών και συνταξιοδοτικών αιτημάτων, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ, της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ.

Η Συμφωνία Πλαίσιο για μισθοδοτικά και συνταξιοδοτικά αιτήματα των εκπαιδευτικών υπογράφτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018, μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και των Προέδρων των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, με τη συμφωνία τα συμβαλλόμενα μέρη αναγνωρίζουν τον θεσμικό ρόλο των Συνδικαλιστικών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και συμφωνούν ότι για τα θέματα που αφορούν το προσωπικό της Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας θα διεξάγεται μεταξύ τους διάλογος.

Επίσης συμφωνούν ότι οι αποκοπές θα καταργηθούν σταδιακά με σκοπό την αποκατάσταση των μισθών.

Περαιτέρω, τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν ότι θα παραχωρηθούν για τη διετία 2017-2018 γενικές αυξήσεις ή/και μείωση της αποκοπής μισθών, εντός του περιθωρίου του 2%. Για τον σκοπό αυτό τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν σε συνέχιση της μεταξύ τους διαβούλευσης, η οποία θα ολοκληρωθεί όχι αργότερα από τις 31/5/2018, με στόχο τον καθορισμό του ποσοστού γενικής αύξησης ή/και μείωσης της αποκοπής μισθών.

Για ειδικά συνταξιοδοτικά και άλλα θέματα (όπως το αίτημα των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για σχέδιο αφυπηρέτησης για όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να αφυπηρετήσουν πρόωρα) τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν ότι θα υπάρξει διάλογος στο πλαίσιο της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού, ο οποίος επίσης θα ολοκληρωθεί όχι αργότερα από την 31η Μαΐου 2018.

Τέλος, συμφωνούν όπως ο μεταξύ τους διάλογος θα συνεχιστεί με σκοπό να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Μαΐου 2018, προκειμένου οι νεοεισερχόμενοι μόνιμοι υπάλληλοι (αυτοί δηλαδή που διορίστηκαν για πρώτη φορά σε θέση κατά ή μετά την 1η Οκτωβρίου 2011), καθώς και οι εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία ενταχθούν στο Ταμείο Προνοίας, που πρόκειται να ιδρυθεί στην Κρατική Υπηρεσία.

Οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θεωρούν ότι με τη Συμφωνία Πλαίσιο αποκτούν δική τους φωνή στη διαπραγμάτευση των μισθολογικών και άλλων δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Αναφέρουν τέλος ότι οι ηγεσίες των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θα παρακολουθούν πολύ στενά την τήρηση των συμφωνηθέντων και των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

comments

Tags:
loading...