Απαλλαγή τελών για Παγκύπριες σε άπορους μαθητές | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » Η ΖΩΗ ΜΑΣ » 

Απαλλαγή τελών για Παγκύπριες σε άπορους μαθητές

Και έκδοση απολυτήριου

Την απαλλαγή και φέτος από τα τέλη που χρεώνονται για τις παγκύπριες εξετάσεις και την έκδοση απολυτηρίου αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για τους μαθητές που προσδιορίζονται από τα σχολεία μέσω του προγράμματος σίτισης ότι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής

Εξερχόμενος του Προεδρικού ο κ. Καδής δήλωσε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο επέκτεινε και για τη φετινή σχολική χρονιά το μέτρο της απαλλαγής μαθητών από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, από τα τέλη συμμετοχής για τις παγκύπριες εξετάσεις, καθώς και από τα τέλη έκδοσης απολυτηρίου».

«Είναι ένα μέτρο κοινωνικής πρόνοιας», είπε, διευκρινίζοντας ότι «δεν καλύπτει αυστηρά τους άπορους μαθητές αλλά καλύπτει ευρύτερα τους μαθητές από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και αυτοί προσδιορίζονται μέσα από το πρόγραμμα σίτισης στα σχολεία».

Δηλαδή, εξήγησε, «είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος σίτισης που θυμίζω ότι δεν αφορά μόνο τους άπορους, αφορά ευρύτερα ομάδες μαθητών μας που κρίνουν τα σχολεία ότι εντάσσονται στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

Σε ερώτηση για τον αριθμό μαθητών που αφορά το μέτρο ανέφερε ότι πρόκειται συνολικά για το μέγιστο στους 880 μαθητές που θα αποφοιτήσουν φέτος.

comments

Tags:
loading...