Οικοσελίδα » Η ΖΩΗ ΜΑΣ » 

Τρίτη σύλληψη για τον εκρηκτικό μηχανισμό σε οικίες

Στην σύλληψη και τρίτου προσώπου προχώρησε το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου για την υπόθεση τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού σε δύο κατοικίες στην Πάφο ενώ καταζητείται και τέταρτος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθη χθες βράδυ στις 22:50 με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 29χρονος κάτοικος Πάφου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και παράνομης κατοχής και μεταφορές εκρηκτικών υλών.

Εναντίον του 29χρονου, είχε εξασφαλιστεί μαρτυρία, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων σχετικά με υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, που διαπράχθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2017, σε οικία που βρίσκεται σε χωριό της επαρχίας Πάφου.

Για την υπόθεση καταζητείται ακόμη ένα πρόσωπο ηλικίας 24 ετών Ελληνοκύπριος .

Ήδη σε άλλα δύο πρόσωπα την 24η Δεκεμβρίου του 2017 καταχωρήθηκε στο Δικαστήριο υπόθεση εναντίον τους για απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες .

Αρχικά η Αστυνομία είχε προχωρήσει στην σύλληψη 24χρονου Ελληνοκυπρίου ο οποίος σε θεληματική του κατάθεση παραδέχτηκε ότι στις 6.10.16 μαζί με τρία άλλα πρόσωπα, δύο Ελληνοκυπρίους και έναν αλλοδαπό μόνιμο κάτοικο Πάφου 29 ετών , τοποθέτησαν σε δύο διαφορετικές κατοικίες που βρίσκονται στα δημοτικά όρια Πάφου, εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή είχε εκτιμήσει ότι πίσω από αυτές τις εγκληματικές ενέργειες κρύβονται οικονομικές διαφορές.

Tags:
loading...