Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » Η ΖΩΗ ΜΑΣ » 

Τι ζητά από ανθυποψηφίους ο Σταύρος Μαλάς

Τι δηλώνει για εξαγγελίες Νικόλα Παπαδόπουλου

Να σταματήσουν να ψαρεύουν σε θολά νερά και να τοποθετηθούν με σαφήνεια και σοβαρότητα στα μεγάλα προβλήματα της Κύπρου, ζήτησε από τους ανθυποψηφίους του ο υποψήφιος για την Προεδρία, Σταύρος Μαλάς καλώντας παράλληλα τον Γιώργο Λιλλήκα «να τοποθετηθεί μιλώντας με τη γλώσσα της αλήθειας αναφορικά με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες που έκανε για την εξαγοράς και απόσυρσης της υποψηφιότητας τους υπέρ άλλου υποψηφίου. Δεν είναι δυνατόν να πάμε στις κάλπες βαδίζοντας στο σκοτάδι τέτοιων καταγγελιών», είπε.

Σε δηλώσεις σήμερα στο επιτελείο του, ο κ. Μαλάς κάλεσε και τον Νικόλα Παπαδόπουλο να ξεκαθαρίσει τι πιστεύει για το μέλλον της οικονομίας. «Θεωρεί άραγε πράγματι ότι θα πρέπει να μετατρέψουμε το δημόσιο χρέος της Κύπρου σε μη εξυπηρετούμενο κόκκινο δάνειο για να εξυπηρετήσουμε τις δημαγωγικές προεκλογικές εξαγγελίες του καθενός; Γιατί πώς αλλιώς θα πρέπει να ερμηνεύσουμε τα όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή; Με παύση πληρωμών άραγε θεωρεί ότι θα εξεύρει τα χρήματα που τόσο αφειδώλευτα μοιράζει, οδηγώντας την κυπριακή οικονομία σε νέες περιπέτειες;», διερωτήθηκε.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση Αναστασιάδη να αναλάβει με παρρησία τις ευθύνες της για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγο για εικόνα κατάρρευσης και αποσύνθεσης στα δημόσια νοσηλευτήρια που διαψεύδουν πλήρως τις δεσμεύσεις για την αναδιοργάνωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών εργασίας για γιατρούς και νοσηλευτές αλλά και συνθηκών νοσηλείας για τους ασθενείς η οποία θα διασφάλιζε την άριστη παροχή υπηρεσιών.

Αυτό που απαιτείται, είπε, είναι πολιτική βούληση για να γίνουν οι εξαγγελίες πραγματικότητα με την άμεση εφαρμογή του ΓεΣΥ, την στήριξη τόσο με υποδομή όσο και με ανθρώπινο δυναμικό τα δημόσια νοσηλευτήρια, τον εκσυγχρονισμό της υγείας μέσα από τη συνεργασία με τις ιατρικές σχολές και την συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα προς όφελος των ασθενών.

Αναφερόμενος στην παιδεία, είπε ότι οι στρεβλώσεις και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από λανθασμένες αποφάσεις στην παιδεία θα πρέπει να διορθωθούν άμεσα, καθώς διακυβεύεται η γνώση και η επιμόρφωση των αυριανών πολιτών και επανέλαβε την πρότασή του για επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 χρόνων, συνολικό εκσυγχρονισμό της ειδικής εκπαίδευσης, επανεξέταση της εισαγωγής τετράμηνων εξετάσεων στα σχολεία, ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, την οποία «πετσόκοψε η απερχόμενη κυβέρνηση».

Για το σχέδιο έκθεσης για την UNFICYP όπου ο ΓΓ του ΟΗΕ επαναλαμβάνει τη διάθεσή του να βοηθήσει τις δύο πλευρές να επαναρχίσουν τις συνομιλίες, ο Σταύρος Μαλάς είπε ότι στη δύσκολη φάση που βρίσκεται το Κυπριακό με τη διχοτόμηση να καραδοκεί, δεν χωρούν επικίνδυνες δήθεν νέες στρατηγικές ούτε παλινωδίες, αντιφάσεις και προχειρότητες που οδήγησαν στην απενοχοποίηση της Τουρκίας. «Η Κύπρος έχει ανάγκη από ξεκάθαρη συνετή και αποφασιστική πολιτική που να συνάδει με τις θέσεις του ΓΓ και να οδηγεί στην επανένωση της πατρίδας μας».

Η υποψηφιότητά του κατέληξε είναι απολύτως συνδεδεμένη με τη θέση αυτή και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του συμβολαίου αλήθειας που έχει προτείνει στον κυπριακό λαό.

comments

Tags:
loading...