Αβέρωφ: Τα αποτελέσματα των παράνομων εκλογών επιβάλλουν στήριξη της υποψηφιότητας Αναστασιάδη | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » A_Newsletter » 

Αβέρωφ: Τα αποτελέσματα των παράνομων εκλογών επιβάλλουν στήριξη της υποψηφιότητας Αναστασιάδη

Την εκτίμηση ότι τα χθεσινά αποτελέσματα στις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα υποδεικνύουν ότι θα πρέπει «να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη, με την ξεκάθαρη θέση ότι είναι πανέτοιμος για να επαναρχίσει ο διάλογος εντός των πλαισίων και των παραμέτρων του ΟΗΕ», διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του σήμερα και σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των «εκλογών», ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε πως το πρώτο συμπέρασμα είναι πως όσο μένει το αδιέξοδο, είναι λίπασμα στις επιδιώξεις της Άγκυρας. «Το στάτους κβο αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις στην τ/κ κοινότητα που δεν υποστηρίζουν την επανένωση του τόπου αλλά δύο ξεχωριστά κράτη, ενισχύονται» είπε, αναφέροντας πως «είναι γι’ αυτό που έχοντας υπόψη και τα χτεσινά αποτελέσματα στην τ/κ κοινότητα, πρέπει να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις ως κοινωνία την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη, με την ξεκάθαρη θέση ότι είναι πανέτοιμος για να επαναρχίσει ο διάλογος εντός των πλαισίων και των παραμέτρων του ΟΗΕ».

«Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά προσηλωμένοι στον εθνικό στόχο της επανένωσης και της ελευθέρωσης του τόπου, να εργαστούμε για την επανέναρξη το συντομότερο δυνατό του διαλόγου για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος», πρόσθεσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα πλέον, ο κ. Νεοφύτου σχολίασε πως όσο ο χρόνος περνά τα πράγματα θα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

«(Ειδικά) Αν λάβει κάποιος υπόψη ότι πριν από 5 χρόνια στις τότε παράνομες εκλογές, οι δυνάμεις που υποστήριζαν τη λύση του Κυπριακού εντός των παραμέτρων του ΟΗΕ ήταν η συντριπτική πλειοψηφία και σήμερα 5 χρόνια μετά είναι η συντριπτική μειοψηφία, με τις δυνάμεις στην τ/κ κοινότητα που επιδιώκουν λύση εκτός των παραμέτρων του ΟΗΕ να έχουν ενισχυθεί και τα ποσοστά τους να ξεπερνούν το 60%-65% και να επανέρχεται στην ψευδοβουλή των κατεχομένων το κόμμα τω εποίκων μετά από δεκαετίες» πρόσθεσε.

comments

Tags:
loading...