Επιστροφή και επανεγκατάσταση ζητεί η «Αδούλωτη Κερύνεια» | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Επιστροφή και επανεγκατάσταση ζητεί η «Αδούλωτη Κερύνεια»

Επιμονή για επιστροφή και επανεγκατάσταση των προσφύγων της πόλης και επαρχίας Κερύνειας στις πατρογονικές εστίες, χωρίς όρους και περιορισμούς, εκφράζει με ψήφισμα που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση, το σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το ψήφισμα εγκρίθηκε στις 9 Δεκεμβρίου και απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πολιτική ηγεσία, τους υποψηφίους Προέδρους, τον ΓΓ του ΟΗΕ, τα Μόνιμα Μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ, την ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο.

Στο ψήφισμα η «Αδούλωτη Κερύνεια» ζητεί να κλιμακωθεί η πίεση προς την Τουρκία και τη διεθνή κοινότητα, με προσφυγές στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο και το Συμβούλιο Ασφαλείας με στόχο την ποινική δίωξη της Τουρκίας και την επιβολή κυρώσεων για εγκλήματα γενοκτονίας στην Κύπρο, για καταβολή αποζημιώσεων στους πρόσφυγες και εκτοπισμένους για την απώλεια χρήσης, αξιοποίησης της κατεχόμενης περιουσίας τους.

«Απαιτούμε ριζική επίλυση των οικονομικών προβλημάτων των προσφύγων και εκτοπισμένων και την έμπρακτη εξασφάλιση της ισότιμης κατανομής των βαρών της εισβολής και κατοχής».

Επαναλαμβάνεται η θέση ότι ο δικοινοτικός διάλογος για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας αποτελεί συνταγή νομιμοποίησης της διχοτόμησης της Κύπρου, του μόνιμου ρατσιστικού γεωγραφικού διαχωρισμού του Κυπριακού Λαού, αποκλεισμού της επιστροφής των προσφύγων στις πατρογονικές εστίες και ζητείται όπως ο διάλογος αυτός τερματισθεί και επανατοποθετηθεί το Κυπριακό στη σωστή του βάση ως θέματος εισβολής και κατοχής.

Με δεύτερο ψήφισμά της στην Γενική Συνέλευση η «Αδούλωτη Κερύνεια» απευθύνεται στους Τουρκοκύπριους αναφέροντας ότι θα είναι λάθος τους να θεωρήσουν ότι «εμείς εγκαταλείπουμε το δικαίωμα και την απαίτησή μας για επιστροφή» και τους καλεί να συστρατευθούν μαζί τους για απελευθέρωση του τόπου και επανένταξη των Τ/κ στην Κυπριακή Δημοκρατία, ως ισότιμοι Κύπριοι Ευρωπαίοι πολίτες.

comments

Tags:
loading...