Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Ο Τύπος Σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Τα επεισόδια που συνέβησαν στο Τσίρειο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν, η συμπληρωματική συμφωνία με την εταιρεία Helector για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Κόσιη και η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό 2018 είναι τα κύρια θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

«Κύριοι, μας νίκησαν οι χούλιγκαν» τιτλοφορεί το κύριο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Αλήθεια» και γράφει ότι για άλλη μια φορά οι ταραξίες των γηπέδων έστειλαν μήνυμα στην πολιτεία, ότι δεν πτοούνται όσο δεν λαμβάνονται αποτελεσματικά μέτρα για αλλαγή της κατάστασης. Αλλού αναφέρεται στην δήλωση χθες του Χάρη Γεωργιάδη ότι η Κυβέρνηση μέσα από τις προσπάθειες της δεν οδήγησε σε απολύσεις κανένα εργαζόμενο σε τραπεζικό ίδρυμα παρόλο που οι τράπεζες του τόπου είχαν καταρρεύσει και ότι από την πλευρά της η ΕΤΥΚ δηλώνει ότι όσοι πολεμούν τους τραπεζοϋπαλλήλους δεν είναι φίλοι της συντεχνίας. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» αναφέρεται στην απόφαση του ΕΔΑΔ στην προσφυγή Ιωάννου όπου η επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας στα κατεχόμενα κρίθηκε αναποτελεσματική για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Με τίτλο «Στο ίδιο έργο θεατές γιατί έτσι τους βολεύει» η εφημερίδα «Πολίτης» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι οι χούλιγκαν έδρασαν ξανά ανενόχλητοι υπό τα απαθή βλέμματα των υπεύθυνων του γηπέδου, των διοικήσεων των σωματείων και της Αστυνομίας και προσθέτει ότι η νομοθεσία του 2014 για πάταξη της βίας βρίσκεται στα συρτάρια. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι στην κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών εναπόκειται αν θα ανάψει πράσινο, πορτοκαλί ή κόκκινο για αγορά υπηρεσιών στο Δημόσιο ή αν θα «κόβουν τσιεκκούθκια» για έκτακτες πληρωμές οι υπουργοί ή ακόμη και αν θα γίνονται νέοι δρόμοι και βελτιωτικά έργα σε υφιστάμενους. Αλλού γράφει επίσης για την απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Ιωάννου, προβάλλοντας δήλωση του δικηγόρου της αιτήτριας Α. Δημητριάδη ότι πρόκειται για σημαντική απόφαση καθώς σηματοδοτεί ότι για το ΕΔΑΔ η εν λόγω επιτροπή ελέγχεται και δεν είναι άτρωτη.

«Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο στο κύριο του θέμα «Συμφωνία όπως του Χάσικου» γράφει ότι τη συνέχιση της συνεργασίας με την εταιρεία Helector για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Κόσιη αποφάσισε ο Γενικός Εισαγγελέας και χθες συμφωνήθηκε η συμπληρωματική συμφωνία μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και του Υπουργείου Γεωργίας που διαλαμβάνει την οικονομική πτυχή, βάζοντας τέλος σε ένα χρονίζον πρόβλημα. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα ο «Φ» γράφει ότι νίκησαν οι χούλιγκαν στο ντέρμπι της ντροπής και ότι τελικός απολογισμός από τ α έκτροπα είναι δύο τραυματίες και ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ. Αλλού γράφει ότι μία προς μία εξετάζει τριμελής ομάδα τoυ Τμήματος Φορολογίας τις υποθέσεις σε σχέση με τα Panama Papers, καθώς και ότι το Τμήμα απέστειλε 670 επιστολές σε νομικά και φυσικά πρόσωπα για να προσκομίσουν στοιχεία ενώ σε σχέση με τη Λίστα Λαγκάρντ, 4-5 μεγάλες υποθέσεις εξετάζονται εις βάθος.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Πείτε Συγγνώμη και αναλάβετε τις ευθύνες σας» ότι τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Τσίρειο στη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της ΑΕΛ και του ΑΠΟΕΛ αποτελούν μια ακόμα επαλήθευση των ανησυχιών που εδώ και καιρό εκφράζονται για τα τεκταινόμενα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, μπροστά στα οποία ο αρμόδιος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και γενικότερα η κυβέρνηση επιμένουν να κλείνουν τ’ αυτιά. Αλλού γράφει για την συνάντηση Σταύρου Μαλά και Τζέρεμι Κόρμπιν στο Λονδίνο κατά την οποία ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε ότι «το νησί είναι πολύ μικρό για να είναι μοιρασμένο», ότι «πρέπει να επανενωθεί». Σε άλλο θέμα προβάλλει απαντητική επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών σε ερωτήματα Βουλευτών σύμφωνα με την οποία το ποσοστό κινδύνου φτώχειας από το 14,7% που ήταν το 2012 ανέβηκε στο 16,% το 2015 και μειώθηκε οριακά σε 16,1% το 2016.

«Υπουργός: Ντροπή αποτελούν οι βίαιοι οπαδοί» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, η οποία επίσης αναφέρεται στα επεισόδια στο Τσίρειο και προβάλλει τις δηλώσεις χθες του Ιωνά Νικολάου, ο οποίος καταδίκασε τα επεισόδια και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γράφει επίσης ότι ένας έφηβος συνελήφθη και ότι όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι χρειάζεται από κοινού δράση για να καταπολεμηθεί το πρόβλημα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δήλωση του Υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη κατά τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου του ότι παρά τις προκλήσεις η αεροπορική κίνηση αυξήθηκε κατά 45% τα τελευταία 5 χρόνια. Αλλού η “CM” προβάλει κάτω από σχετική φωτογραφία την πορεία τραπεζικών υπαλλήλων χθες έξω από το Προεδρικό.

Η εβδομαδιαία οικονομική «Η Καθημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προϋπολογισμός σταθερότητας και ανάπτυξης» ότι ισοσκελισμένος και πλεονασματικός χαρακτηρίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018, η συζήτηση για το οποίο συνεχίζεται για Τρίτη ημέρα στη Βουλή και ολοκληρώνεται το απόγευμα με την ψηφοφορία. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα προβάλλει ρεπορτάζ στις εσωτερικές της σελίδες για το έργο της πλατείας Ελευθερίας από συνεργάτη της ο οποίος ξεναγήθηκε στο έργο, αναλύει την κατασκευή του και δίνει τις δικές του ερμηνείες για την καθυστέρηση που παρατηρείται. Αλλού, η «Κ» γράφει ότι με περίπου 575 – 650 εκατ. ευρώ θα επιβαρύνει τους ισολογισμούς των τριών μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων η εφαρμογή του νέου λογιστικού προτύπου IFRS 9.

comments

Tags:
loading...