Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » Η ΖΩΗ ΜΑΣ » 

ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΠΙΤΙΑ – Ρετιρέ σε πολυσύχναστο δρόμο της Βαρκελώνης

Τα τολμηρά οικιστικά σχέδια της Susanna Cots

Ώριμος και τολμηρός σχεδιασμός σπιτιού από την σχεδιάστρια εσωτερικού χώρου Susanna Cots.

Ένα σκούρο ρετιρέ που βρίσκεται σε ένα πολυσύχναστο μέρος της Βαρκελώνης με μια πολύ πιο ανοικτή και ενεργή εσωτερική διαμετακόμιση και πάνω απ’ όλα με … τόνους φωτός.

Η ιδέα της προσέγγισης είναι αναμφισβήτητα η κουζίνα, σχεδιασμένη να φιλοξενεί έναν διάφανο πυρήνα κοινωνικής και οικογενειακής ζωής. Η κουζίνα αγκαλιάζεται από μια λευκή επένδυση όπου όλα τα υπνοδωμάτια είναι κρυμμένα, δημιουργώντας μια ιδιωτική και ξεχωριστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στον κοινωνικό χώρο και τον πιο οικείο οικογενειακό πυρήνα. Εδώ βρίσκουμε τα δωμάτια των παιδιών, ομαδοποιημένα συμμετρικά σε δύο και μοιράζοντας μια κοινή οπτική αρμονία.

Η κύρια σουίτα ανοίγει προς τα έξω με ένα μεγάλο παράθυρο και το εσωτερικό διανέμει με απομονωμένους τοίχους διαχωρισμού, επιλέγοντας το γυαλί ως διαχωρισμό/ένωση μεταξύ υπνοδωματίου, μπαλκονόπορτας και του μπάνιου.

Τέλος, το σαλόνι και η περιοχή ανάγνωσης και μελέτης σβήνουν στο εξωτερικό χάρη στο τεράστιο άνοιγμα που αφήνει το φως να πλημμυρίσει για να τονίσει την αντίθεση ανάμεσα στο λευκό εσωτερικό και το μεταλλικό μαύρο της αυλής. Η βεράντα είναι σχεδιασμένη ως ο δεύτερος μεγάλος κοινωνικός πυρήνας. Διαθέτει ένα σιντριβάνι καταρράκτη που φέρνει τη φύση στη μέση της πόλης.

comments

Tags:
loading...