Οικοσελίδα » Η ΖΩΗ ΜΑΣ » 

Πρόβλημα με το νερό στην περιοχή παλιού ΓΣΠ

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το Παλιό ΓΣΠ στη Λευκωσία όσον αφορά στην ύδρευση των σπιτιών τους ενόψει Χριστουγέννων, όπως αναφέρει το Sigmalive.

Η συγκεκριμένη περιοχή που αριθμεί περίπου 200 σπίτια που υδροδοτούταν κατά το παρελθόν από ιδιωτική εταιρία, για την οποία ωστόσο έγιναν σοβαρά παράπονα σχετικά με την ποιότητα και την καθαρότητα του νερού. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε εντολή η υδροδότηση να γίνει από το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας (ΣΥΛ) για περίοδο τριών μηνών η οποία λήγει στις 30 Νοεμβρίου, ώσπου να διορθωθεί το πρόβλημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΣΥΛ, οι αναλύσεις επί του νερού δεν έδειξαν και την καλύτερη δυνατή ποιότητα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ανησυχεί ότι η παροχή θα επιστρέψει στην προηγούμενη εταιρία.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο SigmaLive, το ΣΥΛ θα παραδώσει το δίκτυο ως οφείλει στον ιδιώτη μετά το πέρας των τριών μηνών, καθώς ακόμα δεν έχει δοθεί λύση μέσω γνωμοδότησής του Γενικού Εισαγγελέα, όπως αναμενόταν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ιδιωτική εταιρία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το ΣΥΛ, καθώς για την πώληση του νερού, θα έπρεπε να έχει ληφθεί σχετική άδεια από το Συμβούλιο, κάτι το οποίο δεν έχει ακόμα γίνει.

Tags:
loading...