Οικοσελίδα » Η ΖΩΗ ΜΑΣ » 

Λιλλήκας: Αποκαρδιωτικό το πόρισμα της διαρροής θεμάτων


Αποκαρδιωτικό, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας, το πόρισμα περί ανθρώπινου λάθους αναφορικά με την διαρροή των θεμάτων των εξετάσεων για τους εκπαιδευτικούς, όπως αποκαρδιωτικό θεωρεί και το αποτέλεσμα των ερευνών για ένα θέμα το οποίο συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία.

Μετά από συνάντηση με την ηγεσία του νέου κόμματος, «Εγώ ο Πολίτης», ο κ. Λιλλήκας, είπε ότι «η διασύνδεση λειτουργών του κράτους με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια- φροντιστήρια που σχετίζονται με την διδασκαλία θεμάτων που αποτελούσαν αντικείμενο των εξετάσεων, μεταφράστηκε για την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη σε ανθρώπινο λάθος».

Πρόσθεσε ότι «με τέτοια πορίσματα όχι μόνο δεν πατάσσεται η διαπλοκή και η διαφθορά, αλλά αντίθετα δημιουργούνται προϋποθέσεις για συνέχιση της και για περαιτέρω άνθιση της στην Κύπρο».

Η δικά μας απαίτηση, είπε ο Γιώργος Λιλλήκας, «είναι όπως διορισθεί Ανεξάρτητη Ερευνητική Επιτροπή που θα πληροί όλα τα εχέγγυα της αντικειμενικότητας και της ανεξαρτησίας για να μπορεί να διεξάγει μια πραγματικά και σε βάθος διερεύνηση του θέματος και οι όποιο ένοχοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Για τη συνάντησή του με την ηγεσία του νέου πολιτικού κόμματος «Εγώ ο Πολίτης», ο κ. Λιλλήκας, είπε ότι κατά τη διάρκειά της, «είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας».

Συζητήθηκαν, επίσης, «και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται να γίνουν στο κράτος, στις κρατικές διαδικασίες, στις δομές μας, έτσι ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία, να καταπολεμηθεί η διαπλοκή και η διαφθορά η οποία αποτελεί ντροπή για τον τόπο μας».

Τέλος, ο κ. Λιλλήκας, είπε ότι « συζητήσαμε συγκεκριμένες λύσεις που είναι απαραίτητες για να προχωρήσει και η κυπριακή οικονομία σε μια πορεία ανάπτυξης με τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο κοινωνίας, κράτους και οικονομίας έτσι ώστε η Κύπρος να καταστεί πραγματικά ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, ένα κράτος δικαίου του οποίο οι πολίτες θα απολαμβάνουν όλων των δικαιωμάτων τους».

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος «Εγώ ο πολίτης», Γιώργος Κουντούρης, εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι με τον κ. Λιλλήκα «συζητήσαμε σε ένα κλίμα όπου και τα ώτα και τα μυαλά ήταν ανοιχτά και από τις δυο πλευρές».

Είπε ότι «θίξαμε και συνοψίσαμε θέματα για τα οποία είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι όπως το θέμα της διαφθοράς, της εσωτερικής διακυβέρνησης , της παιδείας του πολιτισμού και με μεγάλη χαρά είδαμε ότι κάποιες ιδέες και απόψεις που εκφράστηκαν από τη Συμμαχία Πολιτών είναι πλησίον των δικών μας».

Καταλήγοντας, ο κ. Κουντούρης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Γιώργο Λιλλήκα, υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές του Ιανουαρίου.

Tags:
loading...